16-05-2019

S obije bande velikih srca- održana humanitarna promocija knjige "S one bande moje gore "

Sinoć je u prostrojima Crvenog krsta u Budvi održana humanitrana promocija knjige "S one bande moje gore" autorke Jasenke Lalović.

S obije bande velikih srca- održana humanitarna promocija knjige

Sinoć u 20h sati u prostorijama Crvenog krsta okupile su se žene sa obije bande ovoga grada, a prisutni su bili i predstavnici one jače bande, mada u manjini, ali svakako je važno napomenuti da je na Jasenkinoj humanitarnoj promocji bio prisutan i jači pol.

Fotografije: Tatjana Đurović

Odlomke pune emocija i priče o hrabrim crnogorskim ženama i njihovim sudbinama koje je Jasenka pisala sa posebnom ljubavlju prema rodnom kraju i obije bande koje su je iznjedrile čitala je naša poznata glumica Dubravka Drakić.

Fotografije: Tatjana Đurović

Ova promocija za cilj je imala prodaju knjiga u humanitane svrhe povodom obilježavanja dana Crvenog krsta.

Fotografije: Tatjana Đurović

Divno veče u dva navrata svojim umijećem upotpunila je violinistkinja Dina Desančić.

Fotografije: Tatjana Đurović

Jasenka Lalović je Paštrovka rođena u Baru. Osnovnu školu završila je u Petrovcu na moru, gimnaziju u Baru. Studirala je u Beogradu na filozofskom fakultetu na odsjeku za sociologiju. Pisanjem se bavi oduvijek, ali se tek u pedesetim osmjelila da objavi svoj prvi roman. Radila je na Radio-televiziji Srbije.

Fotografije: Tatjana Đurović

Ona je istakla kako je ovu knjigu mogla napisati svak od nas, ali prisutni se baš i nijesu usaglasili sa tim.Fotografije: Tatjana Đurović

Ova knjiga je morala da se odživi da bi bila napisana i svi likovi iz knjige kako ženski tako i muški morali su da se poznaju i srcem i dušom da bi bili prenijeti među korice knjige i da bi im se udahnuo život.

Fotografije: Tatjana Đurović

Velika, Milica, Bosica, Tomana i Ilinka su sinoć bile među koricama knjige, ali svi mi imamo po jednu ženu u porodici ili okruženju čiji lik zamišljamo dok čitamo o Jasenkinim junakinjama i sve mi na neki način znamo barem jednu Milicu, Ilinku, Veliku, Tomanu ili Bosu.

Fotografije: Tatjana Đurović

Na humanitarnoj promociji knjige "S one bande moje gore" bio je prisutan i predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, a o knjizi su još govorile i mr Branka Čvorović, novinarka i glavna i odgovorna urednica Radio Budve i Zorica Radenović diplomirani politikolog i novinarka.Fotografije: Tatjana Đurović

Hvala Jasenki za divno veče!

Fotografije: Tatjana Đurović