Sport

18-03-2023

U Petrovcu otvoreno Prvenstvo Evrope u šahu za žene

U Petrovcu je sinoć otvoreno Prvenstvo Evrope u šahu, u konkurenciji dama. Čak 140 učesnica, iz 37 evropskih zemalja, nadmetaće se narednih 12 dana u Petrovcu za laskavu titulu najbolje šahistkinje Starog Kontinenta nagradni fond od 60 hiljada eura.

16-03-2023

EP u jedrenju: Zablistao Nikola Golubović

Evropsko prvenstvo u jedrenju, za olimpijske klase, ulazi u samu završnicu. Ostao je još jedan finalni dan, a uoči dana odluke, zablistao je Nikola Golubović, uzdanica Crne Gore i Jedričarskog kluba Delfin iz Tivta.

14-03-2023

Crnogorske sportske legende: Nikola Peković, div pod obručima

Div je asocijacija na ličnost koju odlikuje velika snaga ili i ljudska veličina. Nikola je rođen u Bijelom Polju, 3. januara 1986. godine. Tokom karijere uspješno je predstavljao Crnu Goru kako na evropskim tako i na svjetskim terenima, igrajući u najboljim klubovima regiona i Evrope, čak i u najjačoj ligi svijeta – NBA. Iako je rano otišao u sportsku penziju, kao funkcioner nastavlja da unapređuje crnogorsku košarkašku scenu.

13-03-2023

Luka Trninić vicešampion Evrope u brazilskoj džiju džici

Reprezentativac Crne Gore i član Ju-Jutsu kluba ,,Ne waza Budva”, Luka Trninić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u džiju džici u Francuskoj. Naš sugrađanin nastupio je u disciplini ne waza u juniorskoj konkurenciji.