18-04-2024 06:20 / Na današnji dan

Međunarodni dan spomenika i lokaliteta

Spomenici i istorijska nalazišta su važan dio nasljeđa čovječanstva, pa su Ujedinjene nacije za obrazovanje, nauku i kulturnu organizaciju (UNESCO) odobrile predlog da se svakog 18. aprila obilježi Međunarodni dan spomenika i nalazišta.

18-04-2024 06:00 / Društvo

Danas smjena sunca, oblaka i kiše, do 19 stepeni

Na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, ali i uz uslove za kišu ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, ujutru i uveče ponegdje pojačan, sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 16, najviša dnevna od 4 do 19 stepeni.

17-04-2024 20:00 / Turizam

Primjetan interes britanskog tržišta za Crnu Goru

Crna Gora ima odličnu priliku da se ove godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na britanskom tržištu, ocijenili su učesnici foruma New Deal Europe u Londonu i poručili da je primjetan izuzetan interes, posebno zbog novih avio konekcija.

17-04-2024 17:07 / Društvo

Veliko srce Budve: U susret malim i velikim maturama, Budvanke uljepšavaju živote svojih mlađih sugrađanki

U susret maturama i polumaturama u Budvi, a shodno situaciji u kojma se nalaze mnoga djeca i njihovi roditelji, te spoznaji da ne mogu svi svom djetetu da omoguće i pruže najbolje, a često nažalost ni ono osnovno, Budvanka Jelena Janićijević pokrenula je akciju u kojoj su joj se pridužile brojne sugrađanke i njene prijateljice kako bi je pdoržale, a nekoj maturantikinji ili polumaturantkinji uljepšali taj poseban dan.

17-04-2024 16:24 / Društvo

I sjutra uslovi za kišu, do 19 stepeni

Na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, ali i uz uslove za kišu ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, ujutru i uveče ponegdje pojačan, sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 16, najviša dnevna od 4 do 19 stepeni.

17-04-2024 16:00 / Društvo

Oboren tender za rekonstrukciju prvog sprata Doma zdravlja, radovi se pomjeraju za dva mjeseca

Rekonstrukcija prvog sprata Doma zdravlja investicija je vrijedna milion i 150.000 eura, Ministartvo je raspisalo tender, a prije par dana je izvršen odabir najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju. Međutim, kako su kazali iz Doma zdravlja Budva, uložena je žalba od drugoplasiranog ponuđača koja je proslijeđena komisiji, a taj sami postupak pomjerio je uvođenje izvođača za dva mjeseca.

17-04-2024 15:45 / Društvo

Crna Gora uvodi model Barnahus za podršku djeci žrtvama i svjedocima nasilja, zlostavljanja i seksualnog iskorišćavanja

Vlada za demografiju i mlade Crne Gore najavila je danas da će, uz podršku UNICEF-a, Savjeta Evrope i EU, uvesti novu multidisciplinarnu uslugu pod nazivom Barnahus (Dječija kuća), kako bi djeci žrtvama i svjedocima nasilja, zlostavljanja i seksualnog iskorišćavanja pružala podršku po mjeri djeteta, u skladu s međunarodnim standardima dječije zaštite.