31-12-2021

Uspješno završena akcija Miholjskog zbora 1000 paketića za 1000 osmijeha

Miholjski zbor u saradnji sa Srpskim nacionalnim vijećem CG i uz pomoć KUD-a Sv. Jovan Vladimir iz Bara je uspješno završio akciju "1000 paketića za 1000 osmjeha".

Uspješno završena akcija Miholjskog zbora 1000 paketića za 1000 osmijeha | Radio Televizija Budva

Božićne paketiće mobilne ekipe Miholjskog zbora su podijelile djeci iz enklava na Kosmetu u kosovskom pomoravlju i selima u okolini Gnjilana i Vitine, Suvo Grlo, Crkolez, Banje, Sušica, Vitina, Cernica, Šilovo, Gnjilane, Kmetovce, Kusce, Makreš, Draganac, Stanišor, Koretište, Straža, Parteš.
Na Kosmet školama, vrtićima i dnevnom centru je upućeno 550 paketića.

Na sjeveru Crne Gore posjećeni su sledeći gradovi: Murino, Andrijevica i Berane gdje je podijeljeno 640 paketića u školama, vrtićima i dnevnom centru.

Paketiće su dobila i djeca iz Šavnika, Grahova i dnevnog centra u Nikšiću i Budvi .



Podijeljeno je 150 paketića.

"Nijesmo zaobišli ni našu djecu u Hercegovini pa smo u vrtićima i dnevnim centrima u Trebinju, Gacku i Bileći podijelili 210 paketića", kazali su iz Miholjskog zbora.

Odziv akciji je bio izuzetan, što govori i broj od skoro 1600 podijeljenih paketića.

"Dakle 600 više nego što smo planirali. Posebnu emociju nosimo sa Kosova. Ova djeca, na svojim tijelima nose urezano ime našeg naroda. Ova djeca na svojim nejakim plećima nose sav rod srpski. Sav ponos, vjeru pravoslavnu, istoriju, korijene naše.
Hvala im na toplom dočeku, na toplom zagrljaju, i hvala im što čuvaju našu vjeru. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su se pridružili našoj akciji, lokalnim samoupravama, firmama, privatnicima i svakom pojedincu, jer svaki donirani paketić je uneo radost našoj djeci. Mala djeca a ozbiljan i odgovoran posao, trebalo ih je obradovati i nasmejati. Misija uspješno završena, kazali su