Zabava

20-05-2022

Detoks napitak

Napitak koji čisti organizam, jednostavan i veoma ukusan.

20-05-2022

(FOTO/VIDEO) Sea Dance festival od 26. do 28. avgusta

Ovogodišnji Sea Dance festival najavljen je danas sjajnim performansom na platou ispred Starog grada u Budvi. Jedan od rijetkih evropskih festivala koji je zajedno sa Exitom održan prošle godine, priprema novo izdanje koje će oduševiti fanove, kako i priliči osvajaču titule za Najbolji evropski festival.

19-05-2022

Svjetsko čudo: Artemidin hram u Efesu

Artemidin hram u Efesu (grč. Artemision) je bio grčki hram posvećen boginji Artemidi, podignut oko 550. p. n. e. Danas se od hrama mogu vidjeti samo ostaci temelja i mjesto na kojem se ovaj hram nekada nalazio, nedaleko od turskog grada Selčuka i na oko 50 km od grada Izmira. Iako temelj hrama potiče još iz 7. veka p. n. e, građevina je konstruisana i podignuta 550. godine p. n. e.

17-05-2022

Svjetsko čudo: Semiramidini Viseći vrtovi u Vavilonu

Viseći vrtovi Vavilona su jedno od sedam svjetskih čuda antike. Oni su i dan dans obavijeni velom tajne. Da li su bili izgrađeni u Vavilonu ili Ninivi, kada su bili izgrađeni, ko i za koga su bili izgrađeni… Jedno je sigurno, a to je da su Viseći vrtovi nekada davno postojali!

17-05-2022

Zdrava kaša sa jogurtom

Kombinacija proteina i vlakana će vas zasititi, tako da nećete imati potrebu za grickalicama.

15-05-2022

Ukrajina pobjednik Pjesme Evrovizije

Ukrajina je pobjednik Pjesme Evrovizije. Predstavnici Ukrajine "Kaluš orkestra" pobjednici su sa numerom "Stefania". Od publike su dobili 439 poena i u ukupnom zbiru su ostvarili najbolji rezultat. Ovo je treća pobjeda Ukrajine na takmičenju – prva je bila 2004. godine u Istanbulu, a druga 2016. godine u Stokholmu. Na Prvom programu RTCG mogli ste gledati prenos finala 66. takmičenja za Pjesmu Evrovizije, koje je održano u Torinu.

14-05-2022

Evo šta se dešava ako često jedete kikiriki

Postoje brojni razlozi zašto bi trebalo jesti kikiriki i proizvode od kikirikija, poput putera ili ulja od kikirikija, ali jedna od najvažnijih posljedica njihovog konzumiranja jeste da vam mogu pomoći da duže živite. Da, dobro ste pročitali. Kikiriki je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica koja vam čak može produžiti život.