Zabava

30-09-2020

Štrudla sa makom

Danas vam donosimo recept za jedan tradicionalni dezert! Štrudla sa makom pravi je izbor za sve sladokusce!

29-09-2020

Vlasnici mačaka su dugovječniji?

Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali tog ljubimca.

28-09-2020

Saznajte jeste li pluviofil

Da li ste znali da su pluviofili osobe koje vole kišu i sivilo? Možda niste svjesni da ste jedan od njih, posebno ukoliko uživate u ovim danima jeseni.

28-09-2020

Facebook uvodi nova pravila vezana za fotografije, tiču se autorskih prava

Facebook će korisnicima pružiti veću kontrolu nad fotografijama koje objavljuju. U novoj nadogradnji platforme za menadžment korisničkim pravima, kompanija počinje saradnju s izabranim partnerima koji će imati kontrolu nad mjestima na kojima će se objavljivati njihove fotografije – uključujući Facebook i Instagram.

28-09-2020

Zinzule: Malo voće malo sjećanje na djetinjstvo

Zinzule su porijeklom iz Kine gde se gaje više od 4.000 godina i predstavljaju vodeću voćnu vrstu. To je listopadni grm visine do devet metara. Dugovječna voćka koja živi i do 200 godina. Većinu nas zinzule će vjerovatno podsjetiti na djetinjstvo kada bismo na putu od kuće do škole zastali kraj svakog dvorišta sa ovim voćem, jer ništa nije bilo slađe od poslužiti se krišom i onako usput... Danas vam donosimo priču o zinzulama.

25-09-2020

Šta sve društvene mreže znaju o vama?

Analitičari koji se bave društvenim mrežama su analizirali podatke koje prikuplja TikTok i ustanovili da nema značajnih razlika u odnosu na ostale slične aplikacije. Šta sve pamti TikTok, a uglavnom i ostale društvene mreže?