Zabava

15-06-2021

Krastavac umjesto dijete i ljekova: Tako jeftin i zdrav

Čak iako vam nije omiljena salata, trebalo bi da jedete krastavac, jer je ovo niskokalorično povrće, puno vode, korisno i u prevenciji, i u kontroli više bolesti - dijabetesa, ateroskleroze, hipertenzije...

14-06-2021

Brzi recept: Napravite pileće takose sa dva sosa

Želite napraviti brzo i ukusno jelo, a nemate ideju šta pripremiti. Pileće meso je uvijek dobar izbor, s obzirom da ga možete pripremiti na različite načine. Za današnji ručak pripremite jedno jednostavno jelo, a riječ je o pilećim takosima.

10-06-2021

Južnoafrikanka rodila deset beba

Jedna Južnoafrikanka donijela je na svijet, ni manje ni više, nego - deset beba. To bi mogao da bude novi svjetski rekord, objavio je BBC.

09-06-2021

Rakija i zdravlje

Jedna rakija dnevno djeluje preventivno na dijabetes, reumatični artritis, osteoporozu, kamen u bubregu, stres i depresiju, Parkinsonovu bolest, hepatitis A, anginu pektoris, a dobra je i za pamćenje.

08-06-2021

Kako da očistite peglu

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da se pegla zalijepi za tkaninu i da na njenoj ravnoj površini ostanu mrlje od sagorjelog materijala. Evo male pomoći.

08-06-2021

Sacher minjoni

Minjoni su kolačići koje su prvo zavoljeli na francuskim dvorovima, a onda i širom svijeta.

07-06-2021

Ljetnja torta sa jagodama

Ljetnja torta sa jagodama, idealno je rješenje za sve domaćice, koje brzo žele da iznenade svoje najbliže nekim ukusnim dezertom.