Zabava

25-09-2023

Recept za burek sa sirom

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. Međutim, burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

24-09-2023

Smokve s feta sirom, medom i orasima

Smokva, simbol ljeta i Mediterana, upravo je u svojoj kasnoljetnoj sezoni. To je vrijeme kad uživamo u ovom sočnom voću, koristimo ga za razne slane i slatke recepte, radimo džemove, sušimo, spremamo ga za jesen i zimu pred nama.

23-09-2023

Domaća pašteta od tune, probajte…

Paštetu od tune nesvjesno uvijek kupujemo. No, kad jednom spoznate činjenice da je možete kod kuće sami vrlo jednostavno napraviti i da može biti još ukusnija, teško da ćete više ikada za njom posegnuti u trgovini.

19-09-2023

Pečeni krompir sa parmezanom

Savršeno ukusan krompir koji pored začina sadrži i parmezan koji mu upravo daje ukus koji oduševljava.

16-09-2023

Sjajni savjeti za pakovanje kofera

Predstavljamo 10 sjajnih savjeta za pakovanje kofera koji će vam pomoći da iskoristite prostor, ostanete organizovani i izbjegnete nepotrebno pretrpavanje.

16-09-2023

Kako vježbanje utiče na kardiovaskularno zdravlje

Nedavno istraživanje je pokazalo da redovna umjerena do snažna fizička aktivnost tokom nedjelje ima sličan efekat na kardiovaskularno zdravlje kao umjerena do snažna fizička aktivnost koncentrisana tokom jednog do dva dana - obično tokom vikenda, izvještava Medical Njuz Tudej.