Zabava

28-02-2024

Kako razlikovati pravi med od lažnog?

Oznaka porijekla "mješavina EU/ne-EU meda", koja je bunila potrošače i otvarala prostor za muljažu, odlazi u istoriju. Naime, Evropska komisija je objavila prijedlog izmjene direktive o medu, glavnog propisa koji uređuje prodaju te namirnice u Evropi.

28-02-2024

Kako nas usamljenost ubija

Usamljenost se tiho širi našim društvom. Istraživanja kažu da se 60 odsto ljudi osjeća otuđeno. Robert Valdinger, profesor psihijatrije na Harvardovom medicinskom fakultetu, istražuje korijene ove rastuće epidemije usamljenosti čovječanstva i predlaže načine za njeno rješavanje.

27-02-2024

Stari li vaš mozak brže nego vi?

Pokazatelji da vaš mozak stari brže nego vi mogu se uočiti već nakon tridesete. Nauka pokazuje da starenje našeg mozga ne mora biti u skladu s našim godinama. Zavisno od zdravlja, načina života i drugih ličnih karakteristika, vaš mozak bi u figurativnom smislu mogao biti mnogo mlađi ili stariji nego vi, piše Prevention, prenosi Citymagazine.

26-02-2024

Ukusni antiejdžing smuti

Smuti sa borovnicama koji sjajno djeluje na organizam, daje energiju i ubrzava metabolizam.

25-02-2024

Vitamini odgovorni za blistav ten

Da biste kožu održali zdravom, preporučljivo je izbjegavanje izlaganja ultraljubičastim zracima i korišćenje zaštitne kreme za sunčanje.

23-02-2024

Deset najgorih vrsta hrane koju možete pojesti prije spavanja

Noću ležite budni, buljite u sat i čekate da zaspite. Što bi vas moglo držati budnim? Možda nešto što ste pojeli? To je svakako moguće jer hrana koju jedemo prije spavanja može imati iznenađujući uticaj na kvalitet našeg odmora.