Zabava

12-04-2021

Smoothie za dobro jutro

Osnovno pravilo zdrave ishrane je ne preskakati doručak. Ovakav recept je idealan za savršen početak dana, a ukoliko uz ovaj ‘doručak smoothie’ dodate i ovsene pahuljice, organizam će vam biti zahvalan.

09-04-2021

Započnite dan zdravim napitkom

Veliki broj ljudi svako jutro popije šolju kafe ili čaja ili dan počinje doručkom. Međutim, postoji zdraviji način da se započne dan.

08-04-2021

Vježbanjem pobijedite depresiju

Fizička aktivnost ne može izliječiti depresiju, ali može pomoći u ublažavanju simptoma. Frustrirajuće je kada osobi koja pati od depresije neko kaže da ide da vježba i da će joj biti bolje. Ali, ispostavilo se da ova rečenica ima i naučnu pozadinu, jer je dokazano da vježbanje može pomoći u ublažavanju simptoma depresije.

06-04-2021

Koliko soli je dovoljno za zdrav organizam?

Danas je nezamislivo pripremati hranu bez soli, ali stručnjaci kažu kako se i u upotrebi ovog neophodnog začina sve više pretjeruje što uopšte nije dobro za zdravlje.

06-04-2021

Posna pita sa prazilukom i rižom gotova za pola sata

Jedna od najukusnijih slanih, sočnih hrskavih pita – sa bogatim nadjevom od pirinča i praziluka. Kada još toplu iz rerne poslužite sa jogurtom ili kisjelim mlijekom, neće biti dileme. Biće vam jasno zašto ova pita zaslužuje da se bar jednom mjesečno nađe na vašem stolu.