Zabava

18-10-2018

Greške koje pravimo pri tuširanju

Prema statistikama čovjek prosječno provede godinu i po u kupatilu, a čak šest mjeseci provedemo tuširajući se. Ova činjenica nije iznenađujuća jer higijena igra bitnu ulogu u našim životima. Ipak, veliki broj ljudi se često pogrešno tušira, prenosi The Bright Side.

17-10-2018

Ostajemo bez piva?

Stotine miliona ljubitelja piva širom planete mogli bi da ostanu bez omiljenog pića za svega nekoliko decenija, pošto usevi biljaka od kojih se pravi nestaju zbog globalnog zagrijevanja.

15-10-2018

Nije dobro ustajati u cik zore

Kad je najbolje vrijeme za pojedine aktivnosti – zašto je najbolje ustati u 6 ujutro, prvu kafu popiti tri sata kasnije, rano večerati i na vrijeme zaspati, saznaćete u nastavku teksta.

12-10-2018

Nevjerovatno koliko liče: Ovo su dvojnici holivudskih zvijezda

Filmski studio u Holivudu ne bi nikada u opasnost doveli najveća glumačka imena. Upravo zbog toga za snimanje filmova i opasnih scena angažuju se dubleri, osobe koje im neodoljivo nalikuju, a koji nemaju nikakvog straha od izvođenja vratolomija.

08-10-2018

Dunja, kraljica jeseni: Mirisna vitaminska bomba

Od davnina je poznata kao simbol sreće, ljubavi, plodnosti, pameti, ljepote, neprolaznosti. Uzgoj dunje počeo je jako rano, neki kažu i prije jabuke.Jabuka ju je, međutim, pretekla zahvaljujući svom atraktivnijem ukusu. Ima malo kalorija i masti, a više ugljenih hidrata, dijetnih vlakana i nešto proteina.

08-10-2018

Današnji datum je poseban: Čita se identično i sprijeda i otpozadi

Današnji datum je za numerologe zaista poseban, jer se čita identično i sprijeda i otpozadi. Možda zvuči šašavo, ali simetrija brojeva je nešto što u svijetu numerologije, pa i matematike, ima kosmičku vrijednost, pa tako današnji dan nosi posebnu energiju i značenje.

03-10-2018

U Las Vegasu otvoren prvi muzej marihuane

"Grad grijeha", kako mnogi zovu Las Vegas, postao je još grešniji nakon otvaranja prvog interaktivnog muzeja koji je potpuno posvećen kanabisu, a ova ustanova zvanično je otvorena 20. septembra u saveznoj američkoj državi Nevada.

25-09-2018

Da li su suplementi stvarno “hemija”?

Stigli su kraći dani, ljeto polako prolazi, a teretane postaju sve posjećenije. Da li neko trenira „natural“ ili je „hemičar“? To je vječito nadmetanje u krugovima vježbača. Jedni su za totalno prirodno treniranje, dok drugi koriste suplemente.

24-09-2018

Prirodna sredstva za prevenciju svraba tjemena dostupna svima

Svrab tjemena često se širi i izaziva iritaciju i neugodnost. Postoji dosta razloga zbog kojih se ovo dešava. Ipak, postoji i mnogo stvari koje možete probati da bi pobijedili u borbi sa svrabom tjemena prije nego što se odlučite za odlazak ljekaru.

09-09-2018

Neobična majka: Zovu je sirena, nindža i pauk-mama

Charity Grace LeBlanc je neobična majka. Ima dvoje djece, neobičan stil i po kući pravi razne vratolomije, a zbog svog nesvakidašnjeg načina života, zaradila je nadimke poput "sirena" i "nindža".

04-09-2018

Masline kriju probiotike

Naučnici zahtijevaju dodatna istraživanja probiotika koji nisu mliječnog porijekla kako bi određene sojeve kvasca mogli iskoristiti za stvaranje novih probiotičkih proizvoda, tu ubrajaju i masline.