Zabava

18-09-2021

Video koji će vam uljepšati dan

Pogledajte delfine koji su danas snimljeni u blizini Petrovca. Vjerujemo da su i turisti koji su imali prilku da ih vide uživali u njihovom plesu.

18-09-2021

Pripremite savršeno pržene pileće filete

Piletina je svakako jedno od omiljenih vrsta mesa zbog lake i brze pripreme. Takođe, piletina se slaže uz sve - i uz krompir, i uz rižu, i uz tjesteninu, kao i neko drugo povrće.

17-09-2021

Ako stalno zaboravljate šifre, Microsoft ima dobre vijesti za vas

Kompanija Microsoft je uvela još jedan način na koji ćete, uz nekoliko vrlo jednostavnih poteza, šifru zamijeniti prijavom pomoću pametnog telefona. Microsoft korisnicima od sad dozvoljava brisanje lozinki u korist nove funkcije - prijave bez šifri.

17-09-2021

Znate li kojim namirnicama možete zaštititi imunitet

U susret nam ide sezona gripa i prehlada, a nešto više od godinu se borimo s pandemijom koronavirusa - zbog čega je vrlo važno ponovo podsjetiti na zaštitu imuniteta. Evo šta trebate kupiti prilikom naredne posjete supermarketu.

17-09-2021

Zdravi šećeri

Med, javorov i agava sirup, kokosov i šećer od urmi, ili brezin šećer idealna su rješenja ako želite da se zasladite, a da istovremeno ne rizikujete da ugrozite zdravlje.

15-09-2021

Apple predstavio nove iPhone modele

Apple je danas predstavio nove iPhone modele: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Uređaji imaju novi izgled sa sistemom sa dvije kamere, koje su raspoređene dijagonalno.

13-09-2021

Tri jutarnje navike koje mogu pokvariti dan

Ne samo gužva u saobraćaju ili iznenadan pljusak bez kišobrana na pola puta do posla, već i neke druge situacije mogu da vam “upropaste dan”. Ovo su tri jutarnje navike koje možete da promijenite i lakše započnete novi dan.