Zabava

06-10-2022

Citrusi, paprike i kisjeli kupus - prva linija odbrane od virusa

Jesen je period kada se posebno pripremamo za borbu protiv virusa. Iako je skoro nemoguće potpuno ih izbjeći, trebalo bi da uradimo sve što možemo kako bismo sačuvali svoje zdravlje, najprije, izbalansiranom ishranom. Čarobni štapić za jak imunitet ne postoji - ali postoji hrana koja će ga ojačati i omogućiti mu da se suoči sa virusima i pobijedi ih.

04-10-2022

Šta se dešava organizmu ako jedete previše mesa?

Svakodnevna ishrana bazirana na balansu i umjerenom unosu svih namirnica je idealan put ka zdravom životu, ali ponekad se desi da određene namirnice konzumiramo više nego što bi trebalo. Tako je kada je riječ o mesu i mesnim prerađevinama, pa se postavlja pitanje šta se tada dešava u našem organizmu.

03-10-2022

Kremasti jesenji potaž od karfiola

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji je bolji način za to od domaćih hranljivih supa, čorbi i potaža?

28-09-2022

Grožđe je izuzetno korisno čak i za dijabetičare

U jeku sezone grožđa nemojte zaobilaziti ovo voće jer osim što je ukusno, pomoći će vašem organizmu u očuvanju zdravlja, ali i ljepote. Iako su prilično slatke, od ovih sočnih kuglica, naravno u manjim količinama, koristi mogu imati i oni koji zbog povišenog šećera ili insulina u krvi zaobilaze voće.

25-09-2022

Beranac novi Ginisov rekorder

Žarko Janković iz Berana novi je Ginisov rekorder. On je za 56 sekundi polomio laktom 88 blokova držeći jaje u ruci.

25-09-2022

Krokodili "okupirali" plažu u Brazilu

Snimak iz Brazila na kome se nalazi nekoliko hiljada krokodila na plaži mnoge je uznemirio. Stručnjaci smatraju da su u pitanju kajmani, kojima je ta močvarna oblast Brazila stanište.