15-12-2021

Danas predstavljanje platforme Digitalna škola

Digitalna škola, prva crnogorska onlajn platforma za digitalno učenje, čiji je cilj jačanje kvalitetnog, inkluzivnog obrazovanja tokom i nakon pandemije, biće predstavljena danas u Podgorici.

Danas predstavljanje platforme Digitalna škola | Radio Televizija Budva

Foto: arhihva

Prvu crnogorsku onlajn platformu za digitalno učenje, nastavu i saradnju predstaviće premijer Zdravko Krivokapić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i predstavnici UNICEF-a.

Iz UNICEF-a Crne Gore saopštili su da je platforma Digitalna škola dostupna sa pametnih telefona, tableta ili računara na www.digitalnaskola.edu.me.

„Svi učenici, roditelji i nastavnici joj mogu pristupiti sa edu.me email adresa. Zasnovana je na platformi Pasoš za učenje, koju su zajednički razvili UNICEF, Microsoft i Univerzitet u Kembridžu, a koja se trenutno koristi u 17 zemalja širom svijeta“, kaže se u saopštenju.

Iz UNICEF-a su rekli da je cilj Digitalne škole jačanje kvalitetnog, inkluzivnog obrazovanja tokom i nakon pandemije.

„Ona je komplementarna sa nastavom i učenjem uživo. Pruža čitav niz kvalitetnih digitalnih sadržaja, uključujući 400 kurseva sa osam hiljada lekcija“, naveli su iz te agencije Ujedinjenih nacija (UN).

Iz UNICEF-a su kazali da digitalna škola objedinjuje resurse za učenje za djecu i adolescente, njihove roditelje i nastavnike i druge zaposlene u obrazovnom sistemu.

„Dok je trenutni fokus na podršci ranom učenju i prva tri razreda osnovnog obrazovanja, platforma takođe nudi niz digitalnih materijala i za druge nivoe obrazovanja. U planu je širenje platforme tako da pokrije sve razrede do kraja srednje škole“, kaže se u saopštenju.