22-04-2024

RK „Budvanska rivijera” igra značajnu ulogu u crnogorskom rukometu

R.K."Budvanska Rivijera" Budva, čiji je osnivač Opština Budva, pored toga što poslednjih godina igra značajnu ulogu u Crnogorskom rukometu, pod svojim okriljem posjeduje školu rukometa, koja okuplja veliki broj dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 11 godina, sa kojima, pažljivo i stručno radi trener Novica Rudović, bivši reprezentativac Crne Gore.

RK „Budvanska rivijera” igra značajnu ulogu u crnogorskom rukometu | Radio Televizija Budva

Prva prilika da osjete čari rukometne igre, druže se i takmiče u igri jedni protiv drugih pružila se ovog vikenda učestvovanjem na trećem po redu turniru "Naše mlade nade" koji je organizovao R.K."Partizan" iz Tivta.

Na smotri mladosti, ljepote i zdravlja učešće su dali preko 300 dječaka i djevojčica kako iz naše zemlje,tako iz okruženja.

Po rijećima predsjednika Kluba Srđana Ćulafića, koji u ovom sportu ima dugogodišnje iskustvo kao igrač, ali i kao sportski radnik ,gotovo svaki sportski kolektiv treba da stavi akcenat na animaciji djece i traži oslonac u mladim snagama, jer je u njima prepoznata buducnost sporta.

"Ono čime se možemo pohvaliti kao Klub jeste to što smo jedan od rijetkih koji je svoje članove oslobodio plaćanja članarine, i tako bez obzira na materijalni status budvanskoj djeci omogućio da pored roditeljskog i usmjeravanja koje uče u školi imaju mogućnost da osjete pripadnost, zajedništvo i odgovornost u sportskom smislu. istovremeno, nastojimo posto ovom uzrastu djeca gledaju na sport kao na igru i zabavu da kroz druženje i sportske aktivnosti ojačamo njihovu ličnost. Svaki sport ima slične zadatke, ali po njegovom mišljenju rukomet je jedan od ljepsih timskih sportova, sam po sebi atraktivan i dinamican, ali ono što je najvažnije da sva djeca bez obzira na konstituciju, visinu, debljinu i težinu mogu da nađu mjesto u njemu. Zato ne čudi činjenica što je u mnogim evropskim zemljama prepoznat kao bazični sport", istakao je Ćulafić.