28-07-2014

„Trideset sika – trideset autora“ u Queenu

Veliku izložbu slika pod naziivom „Trideset sika – trideset autora“, u galeriji hotela „Queen of Montenegro“ u Bečićima, za 15 dana njenog trajanja, posjetilo je 400 gradjana i gostiju ovog elitnog hotela, saopšteno je od strane organizatora izložbe, NIP ART-PRESS iz Budve.

„Trideset sika – trideset autora“ u Queenu | Radio Televizija Budva

Ljubitelji umjetnosti su u prilici da vide izvanredna ostvarenja 30 poznatih akademsih slikara iz Crne Gore i raznih zemalja svijeta, koji su prethoodih 10 godina izlagali u galeriji „QUEEN“, ili stvarali svoja djela u okviru medjunarodnih likovnih kolonija u istoimenom bečićkom hotelu, koji je sa bogatom zbirkom od oko 180 vrijednih slika, postao jedinstveni hotel – galerija na Mediteranu, kazao je rukovodilac galerije, novinar i publiciista Ranko Pavićević.

Ova jedinstvena izložba trajaće, kazao je on, do 15. septembra, a posjetioci su u prilici da vide slike: Filipa Jankovića, Voja Ttatara, Ljuba Brajovića, Mikija Radulovića, Cvetka Lainovića, Miša Vemića, Naoda Zorića, Slobodana Slovinića, Draga Dedića, Alja Smailagića, Isidore Dautović, Marice Kuznjecov-Boljević, Dijane Lazović, Jelene Papović, Luke Lagatora Nikice Raičevića, Milutina Obradovića i drugih iz Crne Gore. Tu su i poznati autori iz Srbije: Momir Knežević, Željko Djurović, Dušica Pejić, Katarina Djordjević, Marija Gužvica, Nikola Žigon, Zdravko Mandić, Lazar Marković, Viktor Randjelović, Vladan Terzić i ostali.

Svoja djela izložii su i makedonski sikari: Goce Božurski i Aleksandar Filev, njihove kolege Mirijana Savova i Kamen Kisimov iz Bugarske, Željan Pavić iz Hrvatske, Gregor Pratneker iz Slovenije, Radmila Lizdek iz Republike Srpske, Valerij Arhipov i Jelena Baglai-Nikolić iz Rusije, Jurij Kovaljeko iz Ukraine i ostali.