25-06-2024

(VIDEO/FOTO) Čari Kraljeve i Kraljičine plaže na Svetom Stefanu: Rajski kutak za svakog posjetioca

Ako ste ljubitelj plaža i tragate za jedinstvenim mjestom gdje se ljepota prirode spaja sa bogatom istorijom, Kraljeva i Kraljičina plaža na Svetom Stefanu su destinacije koje ne smijete propustiti. Smještene na prekrasnoj crnogorskoj obali, ove plaže pružaju nezaboravno iskustvo svakom posjetiocu.Kraljeva Plaža - Simbol elegancije i istorije

Kraljeva plaža, poznata i kao Miločerska plaža, je mala - dugačka je tek oko 300 metara, a već više od pola vijeka važi za jednu od najlepših na Jadranskoj obali. Pokrivena je najfinijim pijeskom, a more je nevjerovatno prozirno i čisto.

Činjenica da je okružena vrlo autentičnim, divnim parkom sa velikim brojem egzotičnih biljnih vrsta kao što su libanski keder, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusi, agaveje, ono je što je čini posebnom.Kraljeva plaža, poznata po svojoj besprijekornoj ljepoti, nudi savršenu kombinaciju kristalno čistog mora i zlatnog pijeska. Ova plaža je dobila ime po tome što su je koristili kraljevi i vladari iz dinastije Karađorđević. Danas, svaki posjetilac može osjetiti dašak kraljevskog tretmana dok uživa u pogledu na tirkizno plavetnilo Jadranskog mora.Simpatije osvaja i to što je Kraljeva plaža savršen spoj prirode i umješnosti čovjeka, pa je krasi i predivna vila Miločer, nekadašnji letnjikovac Karađorđevića koji su koristili između dva svjetska rata. Ona je sagrađena 1934, a inicijalna arhitektura je zadržana do danas, iako je u potpunosti renovirana. Ovo zdanje daje poseban šarm plaži zajedno sa nevjerovatnim pogledom, rastinjem, ali i stijenama koje je okružuju i zaklanjaju od radoznalih pogleda.Koliko je plaža oduvijek bila popularna, govori i to što se na njoj svojevremeno sunčao i sam Tito.


Kraljičina Plaža - Mjesto za pravi odmorKraljičina plaža je nešto manja, ali ništa manje spektakularna od Kraljeve plaže. Smještena je u uvali koja pruža intimniju atmosferu, savršenu za parove i one koji traže romantični bijeg. Pješčana obala i bistro more stvaraju savršen ambijent za sunčanje, plivanje i ronjenje.Jedna od posebnosti Kraljičine plaže je mir koji vlada ovim mjestom. Za razliku od većih i prometnijih plaža, ovdje možete pronaći svoj kutak i potpuno se opustiti.
Kraljičina plaža se nalazi u blizini Miločera, neposredno uz miločersku, odnosno Kraljevi plažu. Od Svetog Stefana udaljena je oko 500 metara. Važi za jednu od najlepših plaža, ne samo u Crnoj Gori, već i na celom Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara. U zaleđu plaže nalazi se letnja rezidencija Kralja Nikole, okružena gustom borovom šumom i zasadima čempresa i maslina.
Otvorenost za građane i turiste

Nakon dužeg perioda ekskluzivnosti, Kraljeva i Kraljičina plaža ponovo otvorene za građane i turiste. Ovo je sjajna prilika da uživate u njihovoj ljepoti i uslugama koje nude. Bez obzira da li ste lokalac ili posjetilac iz inostranstva, ove plaže će vam pružiti iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Kako doći

Sveti Stefan je lako dostupan, bilo da dolazite automobilom ili javnim prevozom. S obzirom na veliku gužvu u saobražaju u jeku turističke sezone, kao i teže pronalađenje mjesta za parkiranje, naša topla preporuka je javni gradski prevoz. Nakon dolaska, spremite se za nezaboravan dan na plaži. Ponesite kremu za sunčanje, šešir i dobro raspoloženje, jer će vas dočekati pejzaži koji oduzimaju dah.
Kraljeva i Kraljičina plaža su mjesta koja zrače elegancijom i tišinom, idealna za sve koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa i uroniti u prirodne ljepote Crne Gore. Iskoristite priliku da ih posjetite dok su otvorene za javnost i doživite pravi raj na zemlji.

D.B.