01-05-2024

(VIDEO) Kratka istorija Budve u novom spotu pijaniste Nemanje Radulovića

Još jednom su se spojila dva fantastična umjetnika: Slaven Vilus, snimatelj, fotograf i reditelj i Nemanja Radulović, mladi, talentovani i perspektivni budvanski pijanista. Uživajte u predivnim zvucima i slikama koje predstavljaju našu Budvu kroz jednu od najbogatijih istorija na Jadranu!



Nemanja Radulović je učenik IX razreda JU O.Š. " Stefan Mitrov Ljubiša" u Budvi. Radulović je istovremeno i učenik VIII razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klasi profesora Novaka Pavličića. Od svoje desete godine svira klavir i komponuje.

U 2022. godini je osvojio brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima u klasi klavir , među kojima se izdvajaju: prva nagrada u Smederevu - ULJUS, prva nagrada i posebna nagrada za perspektivnog mladog umjetnika u Zagrebu - ZAGREB 2022 , prva nagrada u Beogradu - MOZZART 2022, treća nagrada u Tokiju - TOKYO YMC 2022.

U 2023. godini na međunarodnim takmičenjima u klasi klavir osvojio je: prvu nagradu na takmičenju Piccolo Piano Talents u Sremskoj Mitrovici, prvu nagradu na takmičenju SERGEI RACHMANINOFF u Sarajevu, takođe prvu nagradu na takmičenju Orbatello Piano Competition u Italiji, drugu nagradu na Piano Talents 2023 u Milanu, specijalnu prvu nagradu u Tivat 2023., prvu nagradu ULJUS 2023. Smederevo. Drugo mjesto u finalnoj rundi takmičenja IMF Paris u Parizu kao i drugo mjesto u finalnoj rundi takmičenja u Briselu "Cezar Franck".

U 2024. godini se takmičio u Zagrebu na takmičenju Mladi Virtuozi 2024 i osvojio tri nagrade, Prvu nagradu-drugu novčanu, nagradu za najbolje izvedenu virtuoznu kompoziciju, i nagradu-besplatni napredni časovi Makarska-Hrvatska u avgustu mjesecu ove godine. Na nedavno održanom takmičenju "Vojislav Lale Stefanović" u Užicu, osvojio je specijalnu prvu nagradu i Laureat.

Nemanjine kompozicije: Do sada je napisao Divertimento u A - duru, Romansu u h - molu, Sonatu u c - molu , Valcer u Es - duru, Valcer u e - molu i još nekoliko komada.

Na takmičenjima je izvodio i svoje kompozicije. Nastupao je na mnogim koncertima, među kojima su i koncert u Muzičkom centru Crne Gore, koncert u organizaciji Grada teatra u Budvi, koncert u Zetskom domu, kao i na Novogodišnjim koncertima klasične muzike "Muzika raspoloženja" u organizaciji TOB 2023. i 2024.

Nemanja je i najmlađi crnogorski kompozitor, njegovo djelo Valcer u Es-duru je deponovano kod Prava autora muzike Crne Gore. Nemanja je i dio projekta VIVUM. Dobitnik je nagrade Opštine Budva - Za doprinos u oblasti muzike, Zahvalnice Osnovne škole "S. M. Ljubiša" za postignuća iz muzičke kulture.