16-06-2022

Završena revitalizacija plaže Plavi horizonti, prilaz i dalje problem

Iako je turistička sezona već počela, tek danas je završena revitalizacija plaže Plavi horizonti. Turisti su se ovih dana kupali uz buku građevinskih mašina, što im je, kako kažu, pokvarilo ugođaj. Još jedan problem je prilaz plaži koji se mora hitno rješavati.

Završena revitalizacija plaže Plavi horizonti, prilaz i dalje problem | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen/RTCG

Blažo Rađenović, predsjednik UO JP za upravljanje morskim dobrom tim povodom kazao da ne žele da rade po praksi kakva je bila prethodnih godina, gdje su zakupci bez papira uređivali kupališta.

"Mi imamo prvi put ove godine uređena kupališta po pravu i proceduri", istakao je on.

Mladen Mikijelj direktor JP Morsko dobro, kazao je da su problem bageri bez saglasnosti Agencije za zaštitu životne sredine.

"Nisu bageri problem, problem su bageri u junu mjesecu, i problemi su bageri bez saglasnosti Agencije za zaštitu životne sredine. Mi smo stopirali radove zato što nadležni zakupac nije imao saglasnost. U međuvremenu, zakupac je dobio saglasnost", istakao je on.

I dok je plaža ipak uređena, ostaju problemi na putu do nje. Danas je na teren izašla i komunalna policija pokušavajući da riješi saobraćajni haos ispred rampe na ulazu.

"Kao što vidite, Plavi horizonti će sjutra moći u punom kapacitetu da primi goste", zaključio je Rađenović.