21-05-2024

Budva naš grad: Luka Budva pokušaj kupovine glasova za 663.462 eur

Davanjem saglasnosti na telefonskoj sjednici Vlade da se Luka Budva ustupa Morskom dobru u predvečerje lokalnih izbora je jeftini marketinški trik i dokaz najbrutalnije funkcionerske kampanje i zloupotrebe institucija u političke svrhe po matrici DPS, saopšteno je iz izborne liste "Budva naš grad".


Foto: Budva naš grad

Saopštenje prenosimo integralno:

Ovo je posebno problematično jer se novcem građana Crne Gore plaća ustupanje prostora koji pripada drżavi Crnoj Gori. Postavljamo javno pitanje Vladi Crne Gore da li im je poznato da je Morsko dobro obavijestilo trenutnog zakupca još u januaru 2023. godine da nemaju pravni osnov zakupa i da nezakonito upravlja prostorom luke pa samim tim i nezakonito vrši naplatu vezova ubirajući milionske prihode. Kako se u međuvremenu desilo da se odjednom sve ozakoni je pitanje za nadležne državne organe u prvom redu Specijalno drżavno tužilaštvo koje će izleda i po ovom postupanju Morskog dobra imati pune ruke posla.

Sa činom davanja saglasnosti na potpisivanje Sporazuma o predaji državine Luke Budva, Vlada Crne Gore je abolirala prethodnog zakupca i političkom odlukom im ozakonila sav prihod koji su decenijama ubirali iako nisu imali zaključen ugovor sa Morskim dobrom. Time je Vlada faktički odustala od svih tužbi povrata milionskih iznosa novca od zakupca i omogućila im da zadrže sve prihode zbog čega će neko vrlo brzo morati da odgovara za prourokovanu štetu i zloupotrebu službenog položaja na organizovan I unaprijed sračunat način.

Oni koji upravljaju državom, u prvom redu Pokret evropa sad I Nova srpska demokratija su ovim činom dokazali da su cijelo vrijeme radili protiv interesa građana Budve jer su opstruirali proces preuzimanja Luke Budve od strane Opštine Budva iako je zaključen sporazum tim povodom na koji je prethodna Vlada dala saglasnost.

Maske su konačno pale i svima u Budvi je jasno da je na sceni pokušaj da se Budva i njeni resursi stave pod političku šapu centralnih organa i u narednom periodu ustupe nekom pojedincu koji je blizak vlastima čime će luka ponovo završiti u privatnim rukama.

Na svu sreću, građani Budve se ne mogu izmanipulisati ovim jeftinim predizbornim trikovima kojima se potcjenjuje zdrav razum i logika, a jasan odgovor na sve će dobiti 26. maja kada će ih građani Budve poslati u opoziciju.