Društvo

18-03-2019

Promjena režima saobraćaja

Od sjutra 19. marta, sa početkom u 8 časova, na dijelu desne kolovozne trake Mediteranske ulice u blizini vrtića, doći će do promjene režima saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni, kako bi se omogućilo nesmetano izvođenje radova na atmosferskom kanalu na raskrsnici ulica Mediteranske i Mila Milunovića.

18-03-2019

Zabrana parkiranja u djelu Mediteranske ulice

Vlasnici prevoznih sredstava, parkiranih na potezu od bivše zgrade "Zeta filma" do sadašnje "Hipotekarne banke" u djelu Mediteranske ulice dužni su da večeras, zbog radova na čišćenju atmosferskih kanala, uklone svoje automobile sa navedene lokacije, navodi se u saopštenju gradskog Vodovoda.

18-03-2019

Od danas neprikladni TV sadržaji samo uz PIN

Operatori medija u Crnoj Gori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole, odnosno uvedu obavezno pinovanje tih sadržaja, saopštila je Agencija za elektronske medije.

18-03-2019

Otvoren konkurs za najbolje u turizmu

Konkurs za nagradu Marko Polo, koju je osnovao Turistički koordinacioni centar država centralne i istočne Evrope i Kine, otvoren je do 31. maja.

18-03-2019

Akcija Službe za zaštitu i spašavanje

U cilju rješavanja neuglednih i neprohodnih javnih površina, budvanska Služba zaštite i spašavanja u subotu je organizovala akciju čišćenja Male staze u Petrovcu.

18-03-2019

Danas oblačno sa povremenom kišom

U Budvi će danas biti umjereno do pretežno oblačno, sa povremenom kišom. Više uslova za padavine će biti u popodnevnim satima i tokom noći.

15-03-2019

Ambasador Republike Češke posjetio Opštinu Budva

Danas je u zvaničnoj posjeti Opštini Budva prvi put boravio Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori, Karel Urban. Prilikom današnje posjete češki ambasador je sa predsjednikom Opštine Budva, Markom Carevićem, razgovarao o saradnji u okviru energetike, infrastrukture I turizma

15-03-2019

Sajmovi hrane, turizma i ekologije u Budvi

Sajamsku sezonu i ove godine otvaraju 45. Međunarodni Sajam hrane, 28 Sajam turizma i 24. Sajam ekologije koji će se održati od 21. do 23. marta 2019. godine.

15-03-2019

Izgradnja rizorta "Smokvica", vrijednog 250 miliona eura, počinje u aprilu

Izgradnja turističkog rizorta “Smokvica” u našem gradu, vrijednog 250 miliona eura, počeće u aprilu. Budući investitori su juče upoznali predsjednika Marka Carevića i njegove saradnike, sa dinamikom i realizacijom projekta, kao i sa planom za izgradnju dva hotela sa 5*, kojim će upravljati poznati svjetski lanac koji će objaviti ime tokom aprila mjeseca.