Društvo

26-07-2024

Svjetski dan hepatitisa 28. jul

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) obilježava 28. jula Svjetski dan hepatitisa pod sloganom "Vrijeme je za akciju" (It's time for action). Ovaj dan se organizuje s ciljem podizanja svijesti o javnozdravstvenom problemu virusnih hepatitisa, prvenstveno hepatitisa B i hepatitisa C. Takođe, naglašava se važnost unapređenja njihove prevencije, ranog otkrivanja i liječenja na nivou primarne zdravstvene zaštite.

26-07-2024

Sunčano, do 35 stepeni

Danas pretežno sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 25, najviša dnevna od 21 do 35 stepeni.

26-07-2024

Bukti požar između Budve i Cetinja

U brdima između budvanske i cetinjske opštine izbio je požar, potvrdio je za portal Dan komandir Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

25-07-2024

Insert iz ljeta: Šarena budvanska ljeta u sjećanjima Ivana Benića

Kada u Budvi kažete Bruno, svi znaju da se misli na Ivana Benića, iako ga rijetki zovu punim imenom i prezimenom. Za one malo starije simbol bezbrižnih budvanskih ljeta, simbol zabave na Bečićkoj plaži i animator iz najsrećnijih vremena zlatnog budvanskog turizma, a za one mlađe DJ Bruno. Danas vam donosimo priču o šarenim ljetima u Budvi, o Bečićkoj plaži i gostoljublju koje se prepričavalo.

25-07-2024

UIP izrekla 1,4 miliona EUR kazni

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su tokom pojačanog inspekcijskog nadzora, koji je počeo 1. jula, obavili 2,96 hiljada kontrola u šest primorskih opština i izrekli 1,4 miliona EUR kazni.

25-07-2024

Sjutra sunčano, do 35 stepeni

Sjutra pretežno sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 25, najviša dnevna od 21 do 35 stepeni.

25-07-2024

Ne propustite „Budvansko ljeto, podgoričke priče”, sjajni gosti i zanimljive teme

U današnjem izdanju emisije Budvansko ljeto, Podgoričke priče, pored ostalog, saznaćete zanimljivosti o budvanskim toponimima: plaži Mogren, Školijeri, Slovenskoj plaži, Veljim vinogradima... Kako su mladi turistički pregaoci ugodinama nakon zemljotresa brinuli o turistima, otkriva dugododišnji turistički poslenik Dragan Purko Ivančević.

25-07-2024

Insert iz ljeta: Bojan Suđić - Petrovac me vuče svojim korijenima i vrijeme provedeno u njemu mi je dragocjeno

“U odnosu na divna iskustva koja sam imao, kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju i širom Evrope, koncert u Petrovcu će po mnogo čemu biti istorijski. Petrovac je mjesto za koje me vežu najljepše uspomene. To je mjesto mog porijekla i odrastanja, u kojem me sve vuče svojim korijenima, a najteže je predstaviti se na svome”, ističe Suđić gostujući u emisiji “Budvansko ljeto, podgoričke priče”.

25-07-2024

Budva: Privremeno zatvoreno 17 objekata, izdato 658 prekršajnih naloga

Od prvog jula, 70 inspektora Uprave za inspekcijske poslove boravi na crnogorskom primorju u cilju praćenja regularnosti rada tokom turističke sezone. U ovom periodu, na području budvanske rivijere, izvršeno je 616 kontrola, zabilježeno 511 nepravilnosti, izdato 658 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 378.784 EUR i zatvoreno 17 trgovinskih i drugih objekata zbog nepoštovanja odluke o neradnoj nedjelji i rada tokom državnih praznika, kazala je inspektorka Marina Đukić.

25-07-2024

Lakčević: Vodosnabdijevanje na zadovoljavajućem nivou

U martu ove godine, DOO Vodovod i kanalizacija Budva dobilo je novo rukovodstvo. Na čelu ovog ključnog preduzeća nalazi se Mladen Lakčević koji je gostovao u emisiju Jutrom iz Budve i govorio o aktuelnim problemima i aktivnostima ovog preduzeća.

25-07-2024

Svjetski dan borbe protiv utapanja

Ujedinjene nacije su proglasile ovaj datum za Svjetski dan prevencije utapanja i donijele Rezoluciju kako bi skrenule pažnju na važnost prevencije utapanja i istakle potrebu za dodatnim aktivnostima i resursima