Društvo

21-02-2024

Novi aparati za ultrazvučnu i elektroterapiju u KCCG

Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (CFMiR) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobio je šest najsavremenijih aparata Sonopuls 492, ukupne vrijednosti blizu 24 hiljade eura, za koje je novac obezbijeđen iz budžeta, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

21-02-2024

Sjutra promjenljivo oblačno, krajem dana kiša

Prijepodne dosta sunčanih perioda, a na sjeveru tokom jutra po kotlinama magla. U drugom dijelu dana umjereno do potpuno oblačno, krajem dana ili u večernjim satima u južnim i centralnim predjelima mjestimično slaba kiša.

21-02-2024

Rizik od epidemije malih boginja, roditelji da vakcinišu djecu

Institut za javno zdravlje pozvao je roditelje da vakcinišu djecu MMR vakcinom ukazujući na rizik od importacije i potencijalne epidemije u Crnoj Gori usljed nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.

21-02-2024

Čitaoci šalju: Prigovor na rad Hitne pomoći u Budvi

Našem portalu stigao je prigovor sugrađanina na račun rada Hitne pomoći u Budvi, naime povodom neizlaska na teren uprkos upornom pozivanju. Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore su upoznati sa slučajem, a kako je našem portalu potvrđeno iz ove javne zdravstvene ustanove, prigovor je proslijeđen zaštitniku prava pacijenata na dalje razmatranje.

21-02-2024

Evropska preporuka: Policajci i inspektori da nose kamere na tijelu

Komitet Savjeta Evrope za prevenciju torture i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) preporučio je Crnoj Gori tri konkretne mjere u cilju bolje zaštite pritvorenika od zlostavljanja policije i sprovođenja konkretnih promjena, od kojih je ključna nošenje kamera na tijelu policijskih i kriminalističkih inspektora.

21-02-2024

Međunarodni dan maternjeg jezika

Od 2000. godine se širom sveta, shodno zaključku Uneska, obilježava 21. februar kao Dan maternjeg jezika, a osnovni cilj je da se podigne svijest o značaju maternjeg jezika i multilingvizma.

21-02-2024

Danas aukcija u JU SMŠ „Danilo Kiš”

Učenici JU SMŠ „Danilo Kiš” organizuju prvu aukciju koja će se održati danas u 17h. Ova aukcija predstavlja inovativnu ideju u okviru Dana škole, a u njoj će učestvovati sva četiri odjeljenja ekonomista.

21-02-2024

Sunčano, do 17 stepeni

U južnim i centralnim predjelima sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, ujutru sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 9, najviša dnevna od 6 do 17 stepeni.

20-02-2024

Air Montenegro iznajmio avion za ljetnju sezonu

Air Montenegro saopštio je da će, osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, flotu te kompanije tokom predstojeće ljetnje sezone činiti i iznajmljeni Embraer E190.