Društvo

24-07-2024

U KBC Berane rekonstruisano porodilište

U Kliničko-bolničkom centru (KBC) Berane danas je otvoreno rekonstruisano porodilište sa odsjekom za neonatologiju, a vrijednost radova je oko 90 hijada EUR, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

24-07-2024

Inicijativa za kreiranje povoljnog okruženja u vodnom sektoru Crne Gore

Na 28. sjednici Upravnog odbora Udruženja vodovoda Crne Gore održanoj u Plavu 10. jula, 2024. godine zbog više nego alarmantne situacije kada je riječ o održivom funkcionisanju pružaoca usluga pripremljena je „Inicijativa za kreiranje povoljnog okruženja u vodnom sektoru Crne Gore" koju su potpisali svi izvršni direktori i direktorke društava koja se bave vodosnabdijevanjem, regionalnim vodosnabdijevanjem, odvođenjem i prečišćavanjem otpadnih voda, kao i Vodacom-a.

24-07-2024

Dvojezična nastava u 12 škola u Crnoj Gori

U 12 odjeljenja prvog razreda crnogorskih osnovnih škola, od naredne školske godine, biće organizovana dvojezična nastava, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

24-07-2024

Temperatura vode u Budvi danas je 25.7°C

Najtoplije more u Budvi na današnji dan zabilježeno je 2015. godine i iznosilo je 28.4°C, a najhladnije 2021. godine 24.3°C. Očekuje se da će temperatura morske vode u Budvi porasti na 26°C u sljedećih 10 dana.

24-07-2024

Mladunče mrkog medvjeda vraćeno u prirodu

Mladunče mrkog medvjeda (Ursus arctos L.), starosti 5 - 6 mjeseci, koje je prethodnih dana bez dozvole nadležnih organa boravilo u Etno selu „Vuković“ u opštini Bijelo Polje, u toku jučerašnjeg dana, nakon preuzimanja od strane predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i nakon obavljenih konslutacija sa predstavnicima Agencije za zaštitu prirode i drugim referentnim stručnjacima za ovu problematiku, uspješno je vraćeno u svoje prirodno stanište, u dobrom opštem fizičkom stanju i kondiciji.

24-07-2024

Snažan zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres magnitude 4,5 stepeni Rihterove skale pogodio je područje 22 kilometra jugozapadno od Medove u Albaniji, a osjetio se i u Crnoj Gori, saopštio je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

24-07-2024

Đaković: Pojačan nadzor kvaliteta hrane na crnogorskom primorju

Uprava za bezbjednost hrane je pojačala je inspekcijske kontrole na crnogorskom primorju kako bi osigurala kvalitet hrane tokom turističke sezone. Kako ističe direktor Uprave za bezbjednost hrane Vladimir Đaković, inspektori, kojih je trenutno desetak, su stacionirani u Budvi, Baru i Herceg Novom, odakle pokrivaju i ostale gradove na obali.

24-07-2024

Međunarodni dan brige o sebi

Danas je Međunarodni dan brige o sebi i zgodna prilika da sebe razmazite. To je svjetski događaj koji se obilježava 24. jula svake godine od 2011, a kreirala ga je Međunarodna fondacija za samopomoć (ISF), organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

23-07-2024

Budva privlači turiste iz cijelog svijeta zahvaljujući svojim istorijskim draguljima

Budva poznata je po svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj baštini koja privlači posetioce iz cijelog sveta. Grad se ponosi impresivnim spomenicima kao što su manastiri, crkve, srednjovjekovne kuće i Stari grad, čiji bedemi pružaju spektakularan pogled na Jadransko more. Ovi bedemi predstavljaju pravi turistički dragulj, omiljeno mjesto kako za domaće posjetioce tako i za strane turiste.