Društvo

23-04-2024

Dabović: U planu proširenje kapaciteta Akademije znanja i izgradnja studentskog doma

Pozitivno poslovanje Akademije znanja Budva u nekoliko prethodnih godina, popunjeni kapaciteti i liste čekanja za kancelarije i garažna mjesta, dovoljno govori o angažovanju, predanosti i racionalniom upravljanju Uprave i zaposlenih u Akademiji znanja, sa direktoricom Valentinom Dabović na čelu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

23-04-2024

Održan Zbor građana Mjesne zajednice Podostrog

Na Zboru građana Mjesne zajednice Podostrog, koji je održan sinoć u Velikoj sali Opštine Budva, mještanima je predstavljen nacrt sporazuma Savjeta te mjesne zajednice i kompanije CMM Group Budva, imenovan je i novi član Savjeta, a pod tačkom razno bilo je riječi o inicijativi da brza saobraćajnica sa gasovodom ne prolazi kroz Podostrog.

23-04-2024

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obilježilo međunarodni Dan planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje u saradnji sa nevladinim sektorom, te su tim povodom, u saradnji sa NVO “Zelena mreža - Green Net” iz Budve i NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” iz Herceg Novog, realizovane ekološke akcije, saopšteno je iz tog preduzeća.

23-04-2024

U Budvi uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode N.R. (49) sa Kosova, sa boravkom u Budvi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

23-04-2024

Ljekarska uvjerenja: Iste preglede različito naplaćuju

Ljekarska uvjerenja za vozački ispit u domovima zdravlja koštaju od 20 do 35 eura, za sportiste od 20 do 50 eura, dok bi vas ljekarsko uvjerenje za korišćenje oružja moglo da košta od 30 do 70 eura, zavisno od toga u kojoj opštini živite.

23-04-2024

Putevi mjestimično mokri i klizavi

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

23-04-2024

Tivat: Upravljao vozilom sa 3,36 promila alkohola, osuđen na 30 dana zatvora

R.G . (1976) iz Tivta osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Njemu je sankciju izrekla dežurna sutkinja odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović nakon što je u dokaznom postupku utvrđeno da je dana 22.04.2024.godine upravljao vozilom sa 3,36 g/kg alkohola u organizmu.

23-04-2024

Međunarodni dan knjige i autorskih prava

23. april je Međunarodni dan knjige i autorskih prava. Ovo je važan datum za svjetsku književnost, jer su na ovaj datum umrli neki od najistaknutijih autora, poput Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa i Inca Garcilaso de la Vege. Kao rezultat toga, 1995. godine Generalna konferencija UNESCO-a, održana u Parizu, odabrala je ovaj datum kao dan za odavanje svjetske počasti knjigama i autorima, usredotočujući pozornost na potrebu da se osigura pristup knjigama za sve.

23-04-2024

Povoljna bezbjednosna situacija u Budvi: Značajan pad stope kriminaliteta

Uoči predstojećih prvomajskih i vaskršnjih praznika, Budva je pod lupom bezjbednosti. Na teritoriji koju pokrivaju službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, situacija u vezi sa javnim redom i mirom je ocjenjena kao povoljna. Stanje kriminaliteta, kao ključni indikator bezbjednosti, pokazuje značajno poboljšanje od početka ove godine. Sa svega 70 evidentiranih krivičnih djela, od kojih je 80% već rješeno, lokalna policija bilježi pad stope kriminaliteta.