Društvo

13-04-2021

Crna Gora će predložiti Srbiji zajedničku gradnju autoputa

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić kazao je da će ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavu Momiroviću predložiti da dvije države zajednički konkurišu za sredstva za završetak autoputa od Beograda do Bara.

13-04-2021

Na jugu pljuskovi i grmljavina, do 16 stepeni

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu. U južnim predjelima mogući pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 12, najviša dnevna od 7 do 16 stepeni.

12-04-2021

Čelebić: U planu nova lokacija za havarisane automobile

Budvanska Komunalna inspekcija i policija planira da na Vještici obezbijedi novu lokaciju za odlaganje havarisanih vozila, kazao je za naš portal načelnik Darko Čelebić. Kako je rekao, kapaciteti na Jazu predviđeni za ovu namjenu su popunjeni, a o potencijalnom rješenju problema trenutno se vode razgovori sa preduzećem "Otpadne vode".

12-04-2021

Veliki broj građana na protestu, Nikolić: Dosta je ćutanja, djeca su naša svetinja

Oko 300 građana Budve danas je ispred Starog grada prisustvovalo protestu na kojem je zatraženo pooštravanje kazni za napasnike djece i formiranje javnog registra pedofila. Inicijalna kapisla za skup bio je uznemirujući događaj kada je u Podgorici djevojčica napadnuta od strane komunalnog policajca. Okupljanja su održana u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

12-04-2021

IJZ: Preminulo osam pacijenata, 150 novozaraženih, četiri iz Budve

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 779 uzoraka na novi koronavirus pri čemu je dijagnostikovano 150 novopozitivnih slučajeva infekcije, saopšteno je iz IJZ.

12-04-2021

Ljekarske komisije raspuštene zbog sumnje da su korumpirane

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja razriješilo je sve socijalno-ljekarske komisije zbog postojanja indicija da je u njima bilo koruptivnih radnji i imenovalo nove, saopštio je državni sekretar u tom resoru Janko Odović.

12-04-2021

U Budvi obijao kuće i stanove, pritvor 30 dana

Budvanska policija uhapsila je državljanina Republike Albanije F.L. (28) zbog sumnje da je u budvanskim naseljima Bečići i Ivanovići obijao kuće i stanove i krao TV uređaje, lap topove, garderobu i građevinski alat. Nakon saslušanja određen mu je pritvor od 30 dana.

12-04-2021

Uskoro nova ID dokumenta za pomorce iz Crne Gore

Ministarstvo kapitalnih investicija započelo je sa aktivnostima na izradi Predloga pravilnika o pomorskoj knjižici, dozvoli za ukrcavanje i identifikacionoj ispravi, saopšteno je iz ovog ministarastva.

12-04-2021

Stanišići neurbanizovano područje, hitno potreban put

U Sekretarijatu za investicije u toku je obrada podataka, vezanih za projekte koje treba realizovati u tekućoj godini, a sve u svijetlu aktuelne trenutne situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa. Ukoliko situacija bude povoljna u narednom periodu će se znati da li će seoski put u Stanišićima biti asaltiran u toku ove godine, a upravo je taj put ono što su mještani prepoznali kao prioritet za razvoj svog sela.

12-04-2021

“Sveti Stefan” u plusu 507.000 eura

Očekuje se da će Vlada ubrzo imenovati novi odbor direktora i smijeniti rukovodstvo firme, kadorve DPS-a, a nakon toga i preispitati poslovanje firme i pod lupom staviti ono što su rukovodioci radili, pišu Vijesti.

12-04-2021

Danas protest: Sa plišanom igračkom ispred Starog grada

Okupljanje ispred Starog grada, danas od 16 sati, organizuje grupa građana u ime djevojčice koja je napadnuta od strane komunalnog policajca u Podgorici. Građani će na protestu zahtijevati pooštravanje kazni za napasnike djece. Sugrađani treba da ponesu plišanu igračku koju će ostaviti ispred bedema, na ulazu kod šankova. Na skupu je neophodno poštovanje mjera, držanje distance i nošenje maske.

12-04-2021

Budva na 16. mjestu po broju oboljelih

U Budvi je koronavirusom trenutno inficirana 71 osoba, pokazuju posljednji podaci Instituta za javno zdravlje (IJZ). Po broju oboljelih naša opština je trenutno 16. u Crnoj Gori.

12-04-2021

Krajem dana naoblačenje, tokom noći moguća kiša

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. Krajem dana naoblačenje, a tokom noći u južnim i centralnim predjelima ponegdje je moguća kiša. Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 10, najviša dnevna od 12 do 21 stepen.