Društvo

01-12-2023

Od danas „Adriatic Street Food“ festival u Budvi

Morski i mesni specijaliteti, „ukusi istoka“, ruštule, fugace, priganice i ostale primorske delicije, obrok salate i svježe voće uz svakodnevne muzičke programe obilježiće prvi zimski festival pop rock muzike i brze hrane pod imenom „Adriatic Street food“ festival Budva.

01-12-2023

Oblačno, povremeno kiša i pljuskovi

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi, a lokalno moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 16, najviša dnevna od 10 do 21 stepen.

30-11-2023

U subotu Zbor građana MZ Petrovac

Mjesna zajednica „Petrovac“ saziva Zbor građana koji će se održati u subotu, 2. decembra u 17 sati u maloj sali Spomen doma „Crvena komuna“.

30-11-2023

Sjutra umjereno do pretežno oblačno

Sjutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi, a lokalno moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 16, najviša dnevna od 10 do 21 stepen.

30-11-2023

Predstavljena strategija ranog razvoja djece

Rani razvoj djece i briga o njihovom odrastanju, zdravlju i kvalitetu života, najprioritetniji su zadatak donosioca odluka, zajednice i društva u cjelini, ocijenjeno je na današnjem predstavljanju prve nacionalne Strategije ranog razvoja djeteta, koju je pripremilo Ministarstvo zdravlja, uz podršku UNICEF-a i Delegacije EU u Crnoj Gori.

30-11-2023

U akciji Europola uhapšeno 566 osoba

U koordinisanim akcijama u kojima je učestvovalo 26 zemalja Evrope, uključujući i Crnu Goru između 13. i 18. novembra uhapšeno je 566 osoba osumnjih za trgovinu vatrenim oružjem, drogom, krijumčarenje migranata i trgovinu ljudima, saopšteno je iz Europola.

30-11-2023

Ivica Osmić iz Budve jedan od najboljih poslovođa u Crnoj Gori

Na osnovu metodologije kompanije "Wall business" preduzetnik Ivica Osmić dobio je priznanje za jednog od najpouzdanijih poslovođa u Crnoj Gori. "Pouzdan preduzetnik znači biti ambiciozan, uspješan, društven, odgovoran, tačan, precizan, stabilan...", kazao je Osmić u intervjuu za naš portal.

30-11-2023

(VIDEO) U Beogradu održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone u Crnoj Gori

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, a uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija iz Bara, Budve, Kotora i Tivta, sinoć je u Beogradu za zvanice iz javnog života Srbije i regionalne medije održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone 2023/24.

30-11-2023

Za zdravo srce - 8000 koraka dnevno

Međunarodna studija koju je sačinio Univerzitet u Granadi prvi je put identifiikovala optimalan broj koraka, kojima većina ljudi ostvaruje najveće koristi, a takođe pokazuje da tempo kojim hodate pruža dodatne prednosti.