Društvo

24-07-2024

Đaković: Pojačan nadzor kvaliteta hrane na crnogorskom primorju

Uprava za bezbjednost hrane je pojačala je inspekcijske kontrole na crnogorskom primorju kako bi osigurala kvalitet hrane tokom turističke sezone. Kako ističe direktor Uprave za bezbjednost hrane Vladimir Đaković, inspektori, kojih je trenutno desetak, su stacionirani u Budvi, Baru i Herceg Novom, odakle pokrivaju i ostale gradove na obali.

24-07-2024

Međunarodni dan brige o sebi

Danas je Međunarodni dan brige o sebi i zgodna prilika da sebe razmazite. To je svjetski događaj koji se obilježava 24. jula svake godine od 2011, a kreirala ga je Međunarodna fondacija za samopomoć (ISF), organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

23-07-2024

Budva privlači turiste iz cijelog svijeta zahvaljujući svojim istorijskim draguljima

Budva poznata je po svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj baštini koja privlači posetioce iz cijelog sveta. Grad se ponosi impresivnim spomenicima kao što su manastiri, crkve, srednjovjekovne kuće i Stari grad, čiji bedemi pružaju spektakularan pogled na Jadransko more. Ovi bedemi predstavljaju pravi turistički dragulj, omiljeno mjesto kako za domaće posjetioce tako i za strane turiste.

23-07-2024

Korisnika fiksne telefonije skoro 190 hiljada

U Crnoj Gori je na kraju maja bilo 189,82 hiljade priključaka fiksne telefonije, 19 više u odnosu na april, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

23-07-2024

Kakav je kvalitet morske vode na crnogorskom primorju?

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija u Crnoj Gori, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 11. do 13. jula ove godine, pokazali su da je na 84,4 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 11 odsto lokacija dobrog, dok je na 4,6 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta, saopštilo je JP "Morsko dobro".

23-07-2024

Polaganje ispita za pilote i registracija operatora dronova

Piloti bespilotnih vazduhoplova, odnosno dronova mase 250 grama i veće, polažu online teorijski ispit, a operatori dronova se registruju na sajtu Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV). To je obaveza koju je donijela primjena novog Pravilnika o uslovima za upotrebu sistema bespilotnih vazduhoplova i vazduhoplovnih modela.

23-07-2024

Rekordna sezona Aerodroma Crne Gore

Turistička sezona, koja je u toku, je rekordna, sa 1,5 miliona usluženih putnika, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Roko Tolić.

23-07-2024

U Budvi uhapšeno lice zbog nasilničkog ponašanja

Postupajući po prijavi građana da je u dvorištu porodične kuće, u naselju Pržno u Budvi, odbačen pištolj, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su 21. jula, pretragom navedenog lica mjesta pronašli i izuzeli gasni pištolj, naovodi se u saopštenju Uprave policije.

23-07-2024

Sjutra oblačno sa sunčanim intervalima

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u sjevernim predjelima moguće već tokom prijepodneva.

23-07-2024

Prekogranična saradnja Južni Jadran: Održana konferencija „Kako obezbijediti vodosnadbijevanje i stvoriti otpornu vodovodnu infrastrukturu“

Konferencija pod nazivom „Kako obezbijediti vodosnadbijevanje i stvoriti otpornu vodovodnu infrastrukturu“ održana je 17. jula 2024. u Palati vode u Bariju, Italija. Na ovoj važnoj konferenciji učestvovali su predstavnici Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, kao i drugi ključni partneri iz Italije i Albanije, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.