Društvo

27-02-2024

DZ Budva: Termini za vakcinaciju djece

U Domu zdravlja Budva organizovani su termini za vakcinaciju djece, nakon što su u Crnoj Gori laboratorijski potvrđeni slučajevi obolijevanja od pertusisa (velikog kašlja).

26-02-2024

Od novembra registrovan 681 slučaj velikog kašlja, u Budvi 11

Institut za javno zdravlje Crne Gore je, od početka novembra registrovao je 681 slučaj obolijevanja od pertusisa, zbog čega epidemolozi pozivaju roditelje da dovode djecu na vakcinaciju u skladu sa kalendarom imunizacije i da bez medicinskih kontraindikacija utvrđenih, i u pisanoj formi navedenih, od ljekara ne odlažu vakcinaciju.

26-02-2024

Sjutra promjenljivo oblačno

Sjutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme, uz uslove za tek ponegdje slabu kratkotrajnu kišu, prvenstveno u zapadnim i jugozapadnim predjelima.

26-02-2024

Oko 30.000 osoba u Crnoj Gori ima problema sa alkoholom

U borbi protiv najučestalije borbi zavisnosti – alkoholizma Crna Gora se suočava sa brojnim problemima. Prema dostupnim podacima iz raznih istraživanja, procjenjuje da je u Crnoj Gori oko 30.000 osoba pogođeno problemima povezanim sa upotrebom alkohola.

26-02-2024

Za narednu sezonu obezbijediti osnježavanje skijališta

Nedostatak snijega umnogome je poremetio planove Turističke organizacije (TO) Žabljak za realizaciju različitih pripremljenih aktivnosti, te je za narednu zimsku sezonu plan da se prvo obezbijedi osnježavanje skijališta, saopštio je njen direktor Stojan Abazović.

26-02-2024

Odložiti za jesen tendere za zakup plaža

Turistička privreda smatra da je teoretski i praktično nemoguće pravovremeno staviti kupališta u funkciju, s obzirom na planirane izmjene tenderskih uslova od strane Javnog preduzeća Morsko dobro, kao i lokacija u Programu privremenih objekata, koji je u fazi pripreme.