Ekonomija

03-05-2023

Za zakup trajekta 1.000 eura dnevno, od petka naplata

Između Kamenara i Lepetana od sjutra će zaplovi trajekt “Igalo”, kapaciteta 44 vozila, kojeg je JP Morsko dobro zakupilo od Pomorskog saobraćaja. To je rezultat tendera zatvorenog danas poslijepodne, na kojem je ova kompanija bila jedini ponuđač.

03-05-2023

Veliko interesovanje za programe podrške privredi

Za programe za unapređenje konkurentnosti privrede i razvoj zanatstva vlada veliko interesovanje, pri čemu je dostignut budžet za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

02-05-2023

Treća sezona pustog Svetog Stefana

Eksluzivni hoteli Sveti Stefan i Miločer na budvanskoj rivijeri, najposjećenijem dijelu crnogorske obale, još jedno ljeto, treće zaredom, dočekuju zaključani.

01-05-2023

NTO i ACG dočekali prve putnike: Jet2 otvorio liniju Mančester - Tivat

Jedna od najvećih britanskih avio-kompanija, Jet2.com po prvi put uvodi direktne letove ka Crnoj Gori. Prvi avion ovog avio-prevoznika na relaciji Mančester – Tivat, sa 160 putnika, sletio je jutros, 1. maja u 11.10 sati, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

27-04-2023

Izvoz veći 8,2%, uvoz porastao za 26%

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine iznosila je 1.034.100 miliona eura, što ukazuje na rast od 21,8% u odnosu na isti period prethodne godine, pokazuju preliminarni podaci Monastat-a.

26-04-2023

Radna nedjelja tokom sezone i dalje neizvjesna

Za upliv politike u ekonomiju primjer je i skoro, pa dogovoreno vraćanje radne nedjelje tokom sezone. Većina političkih partija najavila je da neće glasati za izmjene zakona o unutrašnjoj trgovini, što pozdravljaju u Uniji sindikata. S druge strane, iz Unije poslodavaca upozoravaju da takva odluka, i to u jeku zaduženja, može imati velike ekonomske posljedice.

25-04-2023

U Skupštini nema većine za izmjene neradne nedjelje

U Skupštini ne postoji većina koja bi usvojila eventualne izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim bi bila djelimično vraćena radna nedjelja za radnike u ovoj oblasti, jer je većina poslaničkih klubova već saopštila da će biti protiv, pišu Vijesti.

24-04-2023

Jeftinije sve vrste goriva

Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti dva do tri centa, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

24-04-2023

Đukanović o finansijskom funkcionisanju Opštine: Imamo specijalnu situaciju, ali postoje modaliteti

Finansijsko funkcionisanje Opštine Budva tema je koja ovih dana zaokuplja veliki broj građana, a veoma važno pitanje jeste da li će zaposleni u sistemu lokalne samouprave primiti na vrijeme aprilsku platu. O kompleksnoj situaciji koja je nastala nakon određivanja pritvora predsjedniku Opštine Milu Božoviću sredinom mjeseca, te iznalaženju rješenja da lokalna uprava profunkcioniše u punom kapacitetu za Radio Budvu govorio je pomoćnik sekretarke za finansije Slavko Đukanović.

24-04-2023

Preko Vibera do sezonskog posla na primorju

Nevladina organizacija (NVO) Ugostitelji Crne Gore pozvala je sve zainteresovane crnogorske državljane da se, putem njihove Viber grupe u kojoj se objavljuju slobodna radna mjesta, prijave za sezonske poslove na primorju.

24-04-2023

Uputili preporuke o izmjeni Zakona o unutrašnjoj trgovini

Socijalni partneri su uputili preporuke o izmjeni i dopuni Zakona o unutrašnjoj trgovini Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma na razmatranje čime bi se ukinula neradna nedjelja tokom ljetnje i zimske sezone za ovu godinu.