Ekonomija

06-04-2024

Bašović: Promjena Zakona o radu donosi novine i bolja rješenja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će Nacrt o izmjenama i dopunama Zakona o radu dostaviti Evropskoj komisiji na mišljenje nakon što završe unutrašnje procedure, poput izvještaja sa javne rasprave i pribavljanja saglasnosti relevantnih institucija, saopštili su predstavnici tog resora.

05-04-2024

Bankarski sektor stabilan

Najvažniji pokazatelji poslovanja bankarskog sektora potvrđuju njegovu stabilnost, dok ključne bilansne pozicije bilježe pozitivne trendove i u ovoj godini, saopštila je guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović.

05-04-2024

Spajić: Svakom ko želi da radi biće ponuđen posao

U Crnoj Gori će, imajući u vidu potrebe za radnom snagom posebno tokom sezone, ali i svakodnevne zahtjeve privrede za dodatnim radnicima, posao biti ponuđen svakom ko želi da radi, poručio je premijer Milojko Spajić.

04-04-2024

Saradnja UPCG i ZZZCG u susret turističkoj sezoni

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Slobodan Mikavica održao je sastanak sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), na kojem je razgovarano o nastupajućoj turističkoj sezoni, iz ugla primjene mjera aktivne politike zapošljavanja i ispunjenja potreba privrednika kada je u pitanju obezbjeđenje kvalifikovanog radnog kadra.

03-04-2024

Intenzivna eksproprijacija za bulevare Budva-Jaz i Tivat-Jaz

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine intenzivira aktivnosti koje podržavaju unapređenje i očuvanje životne sredine, kao i održivi razvoj. U sklopu tih aktivnosti, ističe se izgradnja bulevara Budva-Jaz, kao i eksproprijacija nepokretnosti radi izgradnje bulevara Tivat-Jaz, projekata od državnog značaja.

03-04-2024

Poreska uprava: Plan naplate prihoda premašen za 58 miliona eura

U prvom kvartalu 2024. godine, Poreska uprava (PU) je naplatila 444,44 miliona eura bruto prihoda, što je za 87 miliona eura ili 24,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Plan naplate prihoda za prvi kvartal premašen je za 58 miliona eura ili 15 odsto.

03-04-2024

U prvom kvartalu utrošeno 25 miliona za kapitalne investicije

U prvom kvartalu za realizaciju kapitalnog budžeta potrošeno je 25 miliona EUR, ili deset odsto od ukupno planiranog iznosa, od čega je 4,2 miliona EUR plaćeno iz kreditnih sredstava, a dva miliona iz EU donacija, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

03-04-2024

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas počinje Sajam namještaja

Sajam namještaja predstavlja najveći poslovni događaj u oblasti drvne indrustrije i industrije namještaja u Crnoj Gori. Jadranski sajam nudi uspješnu platformu za kvalitetnu prezentaciju i promociju novih proizvoda, i trendova u dizajniranju namještaja.