26-05-2024

Građani Budve glasaju na 28 biračkih mjesta

Na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika, Opštinska izborna komisija Budva odredila je 28 biračkih mjesta na kojima će građani naše opštine moći da iskoriste biračko pravo. Biračka mjesta otvorena su u 7 sati.


Foto: portal RTV Budva/arhiva

Predsjednik OIK Budva, Đorđije Vujović ranije je za Jutrom iz Budve podsjetio da je došlo do promjena u lokacijama pojedinih biračkih mjesta, iako je broj istih ostao nepromijenjen.

Naime, četiri biračka mjesta koja su ranije bila na Slovenskoj plaži, sada su premještena na druge adrese. Tri će biti u Drugoj osnovnoj školi, sala 6a - ulaz kod zgrade Mercur, sala 6b - ulaz kod sportskih terena, biračko mjesto broj 13 u sali za fizičko vaspitanje, i biračko mjesto broj 14 u hali broj 5 Jadranskog sajma.

"Pored 28 biračkih mesta, organizovana su i dva izdvojena mjesta za glasanje - u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gdje je registrovano šest birača, i u istražnom zatvoru u Spužu, sa ukupno 17 birača", kazao je Vujović.

Građani se mogu informisati putem sajta biraci.me, a tokom ove nedjelje svi će dobiti i zvanični poziv sa tačnim adresama na kojima će glasati.

Spisak biračkih mjesta nalazi se na sajtu Opštinske izborne komisije Budva na sljedećem LINKU.