17-05-2024

Jovanović i Ivanović potpisali Memorandum o razumijevanju: Najavljen novi pravac kulturnog razvoja Budve

Nosilac izborne liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović i izvršni direktor Centra za kulturnu diplomatiju mr Ivan Ivanović danas su potpisali Memorandum o razumijevanju, kojim su najavili novi pravac kulturnog razvoja Budve.


Foto: Portal RTV Budva

Jovanović je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma i istakao da ono potvrđuje posvećenost koalicije programu koji stavlja kulturu u središte budućeg vođenja opštine Budva, kao i spremnost da se grad razvija tako da nevladine organizacije, nezavisna kulturna scena i slobodni umjetnici budu partneri iste u naredne četiri godine.

On je dodao da se raduje zajedničkoj saradnji, koja je sada i formalizovana, te da će kroz ovaj sporazum afirmisati veliki broj slobodnih umjetnika i svih onih koji žele da doprinesu razvoju kulture u Budvi.

"Uvjeren sam da ćemo kroz ovu saradnju postaviti temelje za bolju viziju razvoja naše opštine", zaključio je Jovanović.

Izvršni direktor Centra za kulturnu diplomatiju Ivan Ivanović je objasnio da je program kreirala grupa nevladinih organizacija i slobodnih umjetnika iz Budve.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što je ovaj program prihvatila nezavisna grupa građana, jer se ovdje ne radi o političkoj partiji. Ovo partnerstvo uključuje transparentnost u trošenju finansijskih sredstava, kreiranje programa za mlade, zaštitu kulturne baštine i izgradnju kulturnog centra, prije svega kao institucije, a zatim i kao multifunkcionalnog prostora za okupljanje i saradnju“, istakao je on.

Ivanović je najavio da će cijeli program biti predstavljen na tribini koja će se održati na trgu ispred kuće Čekrdekovića u Starom gradu, o čijem će terminu građani biti blagovremeno obaviješteni.