28-10-2015

Ko je napadao policiju na protestu?

Crnogorska policija na subotnjem protestu Demokratskog fronta registrovala je za sada 53 bezbjednosno interesantne osobe, za koje se sumnja da su učestvovale u izazivanju incidenta kada su kamenicama, molotovljevim koktelima i drugim zapaljivim sredstvima zasuli kordon policije ispred zgrade Skupštine, u pokušaju da se nasilno upadne u zgradu parlamenta, pišu Dnevne novine.

Ko je napadao policiju na protestu? | Radio Televizija Budva

Dnevne novine su imale uvid u podatke o osobama koje se provjeravaju za izazivanje incidenata i ugrožavanje života ljudi među kojima dominiraju pripadnici takozvanog "zagoričkog klana", i druge osobe poznate policiji zbog sumnji da se bave teškim krivičnim djelima.

Na spisku su: Milo Božović iz Budve (38), policiji interesantan sa aspekta međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Radovan Perović (46) takođe iz Budve, dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem narkotika, zelenašenjem i krvnim deliktima. Četiri puta je bio pravosnažno osuđivan, na ukupno 15 godina i četiri mjeseca zatvora.

Nikola Sjekloća, iz Budve (37) poznat je po nasilničkom ponašanju, a policija ga dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom Barsko Budvanska.

Na spisku Budvana je i Milić Bubanja. Iz Podgorice je za sada identifikovano oko 14 osoba. Mladen Bešović (52), poznat je po krijumčarenju oružja i nasilju. Četiri puta je pravosnažno osuđivan.

Prema podacima u koje su Dnevne novine imale uvid, i brat Bešovića Miodrag, interesantan policiji sa aspekta krijumčarenja oružja i krivičnih djela sa elementima nasilja. Nenad Kljajić (56) iz Podgorice povezuje se sa švercom droge, četiri puta je pravosnažno osuđivan.

Danilo Mandić (25) iz Podgorice, (sinovac predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića) interesantan je policiji zbog krivičnih djela sa elementima nasilja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i narušavanja javnog reda i mira. Tri puta je osuđivan).

Tu je i Ilija Mandić, (19) Podgorica (sin Andrije Mandića) koji je ranije odgovarao za ranjavanje i narušavanje javnog reda i mira.

Filip Brnović, (24) iz Podgorice, pripadnik je "zagoričke grupe", dovođen je u vezu sa nasiljem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih naprava, podmetanjem eksplozivnih naprava. U nekoliko navrata ispoljavao je nasilje i prema službenicima Uprave policije.

Šest puta je osuđivan. Miloš Bajčeta, (23) Podgorica, pripadnik je grupe iz Zagoriča. Interesantan sa aspekta distribucije narkotika, podmetanja požara i eksplozivnih materija i vršenja krivičnh djela sa elementima nasilja. Nebojša Braković (24) Podgorica, dovodi se u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti krvnih delikata , nasilja i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Do sada je tri puta osuđivan.

Branislav Čolević, (26) Podgorica, pet puta je osuđivan. Policija ga dovodi u vezu sa krijumčarenjem narkotika, nasiljem i krvnim deliktima.

Bojan Pejović (27) Podgorica, pripada grupi iz Zagoriča. Radoslav Stanišić, (31) Podgorica, jedan je od vođa "zagoričke grupe", poznat po krvnim i imovinskim deliktima, po nedozvoljenom držanju oružja i eskplozivnih materija i nasilju.

Vidoje Stanišić, (27) Podgorica, takođe pripadnik "zagoričke grupe", takođe poznat po krvnim deliktima, nasilju i nedozvoljenom držanju oružja. Šest puta je osuđivan.

Dražen Boričić, (26) Podgorica, poznat po nasilju i nedozvoljenom držanju oružja i eksplozivnih naprava. Osuđivan je pet puta. Takođe je pripadnik "zagoričkog" klana.