08-05-2024

Laković: Opština odgovorna za nekontrolisanu gradnju, Vlada riješila problem prije deset dana

Opština Budva ima jedinu i isključivu odgovornost za nekontrolisanu gradnju u neposrednoj blizini vrtića „Ljubica V. Jovanović Maše” - sve ostalo je zamjena teza i sakupljanje jeftinih političkih poena, poručila je poslanica Pokreta Evropa sad Nađa Laković.


Foto: Evropa sad

Laković u saopštenju ističe da je Opština dala zemljište i dovela do neprimjerene situacije u kojoj su se našli i djeca i roditelji, dok je Vlada sa resornim ministarstvom riješila problem za 24 sata.

"Zbog crnogorske javnosti, napominjemo da se Uprava vrtića zvanično obratila 26. aprila i da je istog dana organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kako bi se urgentno našlo rješenje za pomenutu situaciju. Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je u hitnom postupku sprovelo sve neophodne mjere iz svojih nadležnosti i već 27.aprila urbanističko-građevinska inspekcija je donijela Odluku kojom se osporena prijava gradnje i zabranjuju radove. To znači samo jedno - da je na vrijeme ispoštovana ta Odluka sve bi bilo regulisano još prije deset dana.

Licemjerno je i krajnje politikanski da Opština Budva, tek nekoliko sati uoči opravdanog protesta roditelja, poništava Saglasnost za privremeno zauzimanje dijela dvorišta vrtića (koje je dobio investitor da bi izgradio ogradu), ali ne i saglasnost na gradnju ulice. Najviše je licemjerno da se URA koja je dio vlasti u Budvi i dalje uporno oglašava ovim povodom, ali ne da okrive opštinske vlasti čije su odluke dovele do uzurpacije zemljišta koje koriste naši najmlađi, nego Vladu koja je zapravo po hitnom postupku i riješila pomenuti problem.

Vlada Crne Gore i po ovom pitanju, kao i svakom do sada, pristupila je sa ciljem zašite najmlađih i svih građana Budve, a ne različitih interesnih grupa. Naš stav ostaje isti- i dalje ćemo kao i do sada obavještavati javnost po završenim aktivnostima, a nikako radi dobijanja političkih ili bilo kojih drugih poena, posebno ne preko naših mališana i njihovih roditelja", navodi se u saopštenju.
⁣⁣⁣