04-05-2024

Mikijelj: Svi da radimo za budućnost Budve, dosta je omraza i podjela

Saopštenje koje potpisuje nosilac liste ‶Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad“ Mladen Mikijelj prenosimo integralno.


Foto: Za buducnost Budve, Budva otvoreni grad

Koalicija ‶Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad“ poziva na ujedinjenje svih naših građana, ujedinjenje oko istinskih vrijednosti i bolje budućnosti. Zato smo se i okupili u našoj koaliciji, da zajedno sa svim građanima omogućimo da Budva bude otvoren grad, da obezbijedimo prosperitet, stabilnost i normalan život.

Sad je momenat da naš grad krene naprijed, da se pruži snažna podrška našoj koaliciji i da se svi okrenemo budućnosti. Budva je proteklih godina i decenija različito glasala, građani su se različito opredjeljivali, i mi imamo danas poštovanje za svakoga kako se god ranije izjašnjavao. Od mene niko neće čuti uvredu prema bilo kome, svi smo na istom zadatku i svi moramo dati doprinos u izgradnji bolje budućnosti pomorene Budve. I zato pozivam sve da podrže našu listu, a posebno ohrabrujem one koji su ranije povjerenje dali onima koji to nijesu zasluživali, da podrže našu listu koja ima najozbiljnije planove za Budvu koju volimo.

Ali, ono što je sigurno, je da nakon 26. maja razni tajkuni Mila Đukanovića predvođeni Bemaksom i sličnim kompanijama neće moći da dobijaju kao do sada poslove u Budvi. Neće više biti protekcionizma i nezakonitosti, a oni koji su na taj način donosili odluke moraju položiti račune građanima ovog grada. Ima dovoljno vrijednih ljudi i preduzetnika u Budvi i Boki, koji mogu da kvalitetno rade sve te poslove i doprinesu izgradnji i prosperitetu našeg grada, a da se ne dovode tajkuni Mila Đukanovića koji ostvaruju ekstra dobit na štetu naše opštine.

Sigurno je i da sin Mila Đukanovića neće više dobiti ni jedan privilegovan posao, jer je jasno na koji način je to do sada rađeno, potpuno mimo zakona. Mi znamo koliki je to stručnjak i biznismen i svaka njegova aktivnost je povezana sa protekcionizmom i oslanjanjem na rođačko-partijske veze, a ne na njegove sposobnosti i vještine. Dakle, tajkunima treba oduzeti nezaslužene privilegije, kao što smo im oduzeli gazdovanje trajektom, i vratili ga državi i građanima. I posebno sam ponosan sa poslovanjem trajekta, i sa činjenicom da taj novac umjesto u tajkunske džepove ide na korist naših građana. I da smo za godinu dana ostvarili ogromnu dobit - vratili sve što smo uložili i zaposlili veliki broj ljudi.

Zato još jednom pozivam sve da se okupimo oko budućnosti. Završila su se vremena omraza i prebrojavanja krvnih zrnaca. Mi radimo za budućnost, i pozivamo da tim putem idu i oni koji su se sada odlučili na podjele, širenje neistina i podvala. I za njih ima vremena da se poprave i postanu ne samo na riječima, nego i na djelu pravi Budvani.

,,Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad“
Mladen Mikijelj