08-05-2024

Milović na Svetom Stefanu: Otvorićemo škure, staze i grad-hotel Sveti Stefan

Danas su kandidati i nosilac pobjedničke liste “Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović posjetili Sveti Stefan i tom prilikom se družili sa mještanima ovog dijela Budve, saopšteno je iz te izborne liste.


Foto: Lista “Budva može bolje!”

Konstatovano je da Budva i Crna Gora trpe enormnu štetu zbog neodgovornosti i nemarnosti koja je pokazana prema ovom najposjećenijem dijelu budvanske rivijere.

Ova zabrinjavajuća situacija, kako su naveli, ne samo da nanosi ekonomske gubitke, već i ugrožava reputaciju Budve na globalnoj turističkoj mapi.

“Naš program posvećen je ponovnom oživljavanju ovog čuvenog grada-hotela. Otvaranje Svetog Stefana nije samo ekonomski imperativ, već i moralna obaveza prema budućim generacijama koje treba da imaju priliku da uživaju u čarima ovog legendarnog ljetovališta. Opština Budva treba da prepozna važnost ovog pitanja i da ga postavi visoko na svojoj listi prioriteta, kako bi osigurala prosperitet budućih turističkih sezona i očuvala ugled Budve kao svjetske turističke destinacije”, poručio je Milović.



(Video: YouTube/DPS Crne Gore)

On je zaključio da će, kao predsjednik Opštine Budva, inicirati otvaranje staza i puteva na zadovoljstvo mještana, zakupaca i turista, jer zaleđe Svetog Stefana i Pržna predstavlja riznicu tradicije i kulture ovog podneblja. Zato će, kako je naglasio, opština sve uraditi da na ovom području imamo razvijenu seosku infrastrukturu koja je neophodan uslov za kvalitet ponude ovog kraja.