Parlamentarni izbori 2023.

11-06-2023

Milatović glasao u Podgorici

Predsjednik Jakov Milatović glasao je na biračkom mjestu Sportski i kulturini centar Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

11-06-2023

Od višestranačja održano 11 parlamentarnih izbora

Današnji vanredni parlamentarni izbori biće 12 od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti. Pravo glasa ima 542.468 birača, koji će od 1.113 kandidata/kinja za poslanike izabrati 81 predstavnika/ce u Skupštini. Na izbornom listiću nalazi se 15 izbornih lista, a za cenzus je potrebno 3 odsto podrške, osim za pripadnike manjinskih naroda.

09-06-2023

Okrugli sto: Debata za parlamentarne izbore večeras na programu TV Budva

Večeras od 20h do 22h na TV Budva, u skladu sa Pravilima LJE RTV Budva, za praćenje i izvještavanje tokom izborne kampanje za vanredne Parlamentarne izbore možete pratiti emisiju Okrugli sto -debatu na kojoj će učestvovati predstavnici osam izbornih lista i učesnika na izborima.

09-06-2023

Krapović: U nedjelju, hrabro i odlučno – broj 13!

Kandidat za poslanika na listi “Aleksa i Dritan-Hrabro se broji” Dragan Krapović, pozvao je građanke i građane Budve da u nedjelju, 11. juna, kao i uvijek do sada, pokažu demokratsku odlučnost masovnim izlaskom na parlamentarne izbore i podrškom listi pod brojem 13. Takvim izborom, kako je kazao, građani Budve glasaju za jedinu listu, koja je svojim programom i konkretnim rješenjima, uvažila Budvu u mjeri njenog značaja za Crnu Goru.

09-06-2023

Osnivači SNP-a: Podrška da pobijedimo u još jednoj zajedničkoj borbi

I dalje smo na istom mjestu, na istom putu i sa istim ciljem – ekonomski jaka, politički stabilna, socijalno odgovorna i evropska Crna Gora. Ostali smo dosledni sebi i ideji koja nas već četvrt vijeka okuplja u Socijalističkoj narodnoj partiji - dostojanstven život za sve građane Crne Gore, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili neku drugu pripadnost.

09-06-2023

Živković mladima: Budite uvijek svoji, ne obazirite se na sredinu, u životu radite samo ono što vas ispunjava i čini srećnima

Nemojte nikada sebi dozvoliti da vam jedan jedini dan bude nesadržajan. Uvijek radite u životu ono što vas ispunjava i nemojte nikada da radite ništa na silu. Radite stvari koje vas čine srećnim i u čemu ćete biti srećni, podijelio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” svoje životne stavove i svoja životna načela nevezana za politiku i svoj profesionalni poziv, saopštili su iz press službe te liste.

08-06-2023

Kaluđerović: Država da podstiče i vrednuje dostignuća mladijh ljudi

Crna Gora privlačna za mlade je vizija i cilj SNP-a i zato ćemo i dalje, kao dio buduće vlasti, obezbjeđivati uslove za ambijent, koji će omogućiti mladim ljudima da svoje životne i poslovne planove ostvaruju u Crnoj Gori, kazala je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe“, Slađana Kaluđerović

07-06-2023

Joković: Izgraditi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da ponižava zdrav razum građana Crne Gore i da nekažnjeno radi šta hoće

Povodom nedavnih navoda južnokorejskog državljanina Do Kvona, poznatijeg pod nadimkom „kralj kriptovaluta“, da je bio u kontaktu sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, nosilac liste „SNP – Demos - Za tebe”, Vladimir Joković, istakao je da je pobjeda od 30. avgusta trebala da predstavlja početak uspostavljanja novog sistema vrijednosti u kome bi se korupcija i politički skandali sveli na minimum.

07-06-2023

Spajić: Projekti ispred politike, vrijeme je!

Projekat koji smo spominjali prije tačno godinu dana je sada i spreman: Montenegro Business District koji će biti lociran na Ćemovskom polju. To će biti posebna biznis zona na 3 km2 koja će okupiti najveće svjetske kompanije i obezbijediti zaposlenje za hiljade naših građana sa prosječnim platama preko 1000 eura, po uzoru na svjetske metropole, kao što su La Defense u Parizu, City u Londonu itd, saopštio je nosilac liste Pokreta „Evropa sad!”, Milojko Spajić.

06-06-2023

Krstović za utvrđivanje novčane naknade za novorođeno dijete u Zeti

Predsjednik Skupštine opštine Zeta i kandidat za poslanika Koalicije "Aleksa i Dritan - HRABRO se broji !", Luka Krstović, predsjedniku Opštine Zeta, Mihailu Asanoviću, podnio je inicijativu za donošenje Odluke o utvrđivanju novčane naknade za novorođeno dijete na području Opštine Zeta.