30-04-2024

Perović: Mandić i Mikijelj da shvate da im Morsko dobro nije prćija

Pozivamo nadležne državne organe na hitnu intervenciju kako bi se zaustavila zloupreba državnih resursa u predizborne svrhe, poručio je kandidat za odbornika liste “Čist izbor - Petar Odžić - SDP, SD, LP i građani”, Jovo Perović.


Foto: Lista “Čist izbor - Petar Odžić - SDP, SD, LP i građani”

On je ocijenio da je, kako je kazao, jučerašnji partijski skup prvaka NSD u prostorijama JP “Morsko dobro”, najsvježiji primjer "brutalne zloupotreba državnih preduzeće đe se više i ne krije da su postali partijska prćija i imovina".

"Od gromoglasne predizborne priče o departizaciji i depolitizaciji javnog sektora smo došli na suštinu – predsjednik Opštine Berane iz NSD podržava kandidata NSD za predsjednika Opštine – u prostorijama Morskog dobra!? Malo je što se resursi zloupotrebljavaju i u partijske i u lične svrhe, sad je očigledno neko procijenio da to ne treba ni da se krije.

Umjesto da se odgovara za milionsku štetu koju će platiti građani Crne Gore zbog kupovine trajekta “30 avgust” sa otpada, dobijamo nastavak štetnog partijsko-političkog djelovanja iz ovog preduzeća. Zbog toga poziv svim političkim učesnicima da sa ovom praksom prestanu, kako bi se građani na slobodan i demokratski način izjasnili na izborima", poručio je Perović.