15-05-2024

PES Budva: Rješenje koje uzurpira vrtić potpisano u suton Abazovićeve Vlade, a Demokrate odgovornost pripisuju Vladi u kojoj učestvuju

Lokalna lista Demokrata iz Budve, odnosno njihove kandidatkinje i kandidati na odborničkoj listi, kalkulantski i neutemeljeno manipulišu nadležnostima i postupanjima Ministarsta za prostorno planiranje, urbanizam i državnu imovinu, saopšteno je iz PES-a.

PES Budva: Rješenje koje uzurpira vrtić potpisano u suton Abazovićeve Vlade, a Demokrate odgovornost pripisuju Vladi u kojoj učestvuju | Radio Televizija Budva

Foto: PES

Saopštenje prenosimo integralno:

U jeku negative kojom odiše kampanja, potcjenjujući svoje sugrađane, rješenje koje uzurpira vrtić potpisano je u suton Abazovićeve Vlade, a sada Demokrate pripisuju odgovornost Vladi u kojoj učesvuju.

Rešenje, kojim je dozvoljena gradnja u blizini vrtića, potpisao je Državni arhitekta Vladan Stevović 10.05.2023 godine, 20 dana prije izbora vlade Milojka Spajića.

Istine radi, rješenjima od 3. i 22. aprila 2024. godine koje potpisuje Srđan Gregović v.d. sekretara Sekretarijata za komunalno - stambene poslove Opštine Budva oduzima se prilazni put i predviđa rušenje ograde vrtića “Ljubica Jovanović - Maša”.

Dakle, Opština Budva i njeni sekretarijati su ti koji su uzeli djeci mir.

Ne samo da je netačna tvrdnja da je resorno ministarstvo odobrilo prijavu gradnje i aminovalo gradnju investitora već ovu neistinu najbolje demantuje javno dostupno rješenje kojim je zabranjena gradnja jer je prijava gradnje investitora puna nedostataka.

Na ovaj način Vlada Milojka Spajića ispravlja nepravdu i srljanje iz greške u grešku ove lokalne samouprave koja je sama sebe dovela pred uvođenje prinudne uprave.

Usljed nedostatka vizije razvoja Budve Demokrate na ovaj način i kroz nekorektno napadanje PES-a pokušavaju da prikupe glasove Budvana, ali takva kampanja zasigurno nije u interesu naših sugrađana.