Politika

19-03-2019

Surlaš u Budvi uništio 150 palmi

Na teritoriji budvanske opštine 11. marta počeo je ovogodišnji ciklus tretiranja palminog surlaša. Predviđeno je osam ciklusa na javnim gradskim površinama, a trenutno se radi u Bečićima.

14-03-2019

Ryanair objelodanio cijene: Od Podgorice do Barselone za nepunih 29 eura

Povezanost Crne Gore avio linijama sa mnogim evropskim metropolama nikad nije bila veća. Iz godine u godinu otvaraju se nove linije, a niskobudžetne avio-kompanije se sve više interesuju za našu državu. Najveća nisko budžetna avio kompanija Rynair ove godine je uvela tri nove linije iz Crne Gore, a nedavno su objelodanili i cijene karata.

08-03-2019

Prava Crna Gora poziva vlast u Budvi da ostavi po strani aktuelne partijske nesuglasice

Iako najmlađa partija u Budvi, Prava Crna Gore, poziva aktuelnu koalicionu vlast u Opštini, da u ime grada i njegovih građana, ostavi po strani aktuelne partijske nesuglasice, jer dalja kulminacija sukoba, najviše ide u prilog Demokratskoj partiji socijalista, koja je svojim dugogodišnjim neodgovornim i kriminalnim ponašanjem, dovela Budvu do ivice ponora.

07-03-2019

U emisiji "Puls" o vantjelesnoj oplodnji

U okviru emisije "Puls", koja se emituje na kanalu televizije Budva nedjeljom od 18 časova, i u repriznom terminu ponedjeljkom u 13 časova, urednica i voditeljka emisije Lidija Bojović razgovaraće sa dr Tatjanom Motrenko o vantjelesnoj oplodnji.

06-03-2019

OO DPS Budva Demokratama: Sudbine naših članova, dokaz su vašeg revanšizma

Bez želje da se miješamo u "bratske" odnose DF-a i Demokrata, ali zbog mogućnosti da naši funkcioneri postanu žrtve njihove prepiske, želimo da građane Budve podsjetimo na jednu važnu činjenicu - dolaskom Demokrata na vlast, svi lokalni funkcioneri iz redova DPS-a (sekretari, načelnici, direktori...) nezakonito su smijenjeni sa funkcija na koje su izabrani po konkursu, navode iz budvanskog DPS-a.

05-03-2019

Carević: U svom radu neću dozvoliti politizaciju

Nakon što su potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković i još šest opštinskih funkcionera, uglavnom Demokrata, napustili jutrošnji kolegijum kod predsjednika Opštine Marka Carevića, jer u izvršnom organu lokalne uprave sjedi funkcionerka DPS-a Jelena Baštrica, oglasio se i Carević, koji porućuje da je Opština Budva toliko poharana, te da on u svom radu neće dozvoliti politizaciju i imenovanje nestručnih kadrova jer imaju partijsku knjižicu.

05-03-2019

Opštinski funkcioneri napustili kolegijum zbog Baštrice

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković i još šest opštinskih funkcionera, uglavnom Demokrata, napustili su jutrošnji kolegijum kod predsjednika Opštine Marka Carevića, jer, kako navode, nisu zadovljni time što u izvršnom organu lokalne uprave sjedi funkcionerka DPS-a Jelena Baštrica.

01-03-2019

Radionice utorkom u Crvenoj komuni u Petrovcu

Pored postojećih radionica u Budvi, Narodna biblioteka Budve pokrenuće još dvije radionice u Petrovcu za djecu uzrasta od 6 do 15 godina. Svakog utorka, počev od 5. marta u prostorijama Crvene komune u Petrovcu odvijaće se dvije radionice koje će voditi profesorica razredne nastave Ivana Kurtović.