Politika

16-04-2024

Prava u Budvi na listi koju predvodi Mikijelj

Prava Crna Gora saopštila je da u susret lokalnim izborima u Opštini Budva jednoglasno je donijela odluku o koalicionom nastupu u okviru koalicije koju u Budvi predvodi Mladen Mikijelj, dok je takođe jednoglasno donešena odluka da Prava Crna Gora nastupi na predstojećim izborima u Opštini Andrijevica u okviru koalicije koju za sada čine Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP) i Slobodna Crna Gora.

15-04-2024

Zatler novi ambasador EU u Crnoj Gori

Aktuelni ambasador Evropske unije (EU) u Sarajevu Johan Zatler imenovan je za novog ambasadora EU u Crnoj Gori, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

14-04-2024

Jovanović: Hapšenjem Katnića i Lazovića SDT potvrdilo naše dugogodišnje tvrdnje

Hapšenjem bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i visokopozicioniranog službenika Uprave policije Zorana Lazovića, Specijalno državno tužilaštvo je potvrdilo naše dugogodišnje tvrdnje da su institucije sistema ogrezle u kriminalu i korupciji, kazao je predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović.

12-04-2024

Usvojen Program pristupanja Crne Gore EU 2024-2027

Vlada je usvojila Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period od 2024. do 2027. godine, kojim je predviđeno da najveći broj obaveza iz evropske agende bude završen do kraja naredne godine.

10-04-2024

Da su izbori slobodni i fer smatra 58 odsto građana

U Crnoj Gori 58 odsto građana smatra da su izbori bili slobodni i fer, što je za 11 odsto više u odnosu na 2022. godinu, pokazalo je istraživanje o povjerenju javnosti u izbore u Crnoj Gori, koje je naručila Misija OEBS-a.

05-04-2024

Da li Vlada ima strategiju za urgentno ublažavanje saobraćajnog haosa tokom ljetnje turističke sezone, na kratak rok?

U poslaničkom pitanju upućenom premijeru Vlade Crne Gore Milojku Spajiću istaknut je dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi koji predstavlja značajnu prepreku za razvoj turizma. Tokom ljetnjih mjeseci, dolazak turista je otežan zbog izuzetno sporo proticanja saobraćaja na crnogorskim putevima, često produžavajući vrijeme putovanja na nekoliko sati za svega nekoliko desetina kilometara.

05-04-2024

Spajić danas pred poslanicima

Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici prvog redovnog zasijedanja Skupštine u ovoj godini.

04-04-2024

DNP u Budvi u koaliciji sa NSD-om

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Budvi, Jovan Gregović kazao je “Vijestima” da će ta partija, na presstojećim lokalnim izborima u toj opštini, ići u koaliciju sa Novom srpskom demokratijom.