Politika

12-06-2024

Zenović: Među članicama EU postoji konsenzus da Crna Gora dobije IBAR

Crna Gora je ispunila sve što je od nje zahtijevano za dobijanje Izvještaja o ispunjenju privremenih mjerila (IBAR) i među članicama Evropske unije (EU) postoji konsenzus da država treba da dobije pozitivan IBAR, ocijenio je glavni pregovarač Crne Gore sa Unijom Predrag Zenović.

10-06-2024

OIK Budva proglasila konačne rezultate izbora, Skupština u narednih 30 dana

Opštinska izborna komisija (OIK) Budva u petak je objavila konačne rezultate prijevremenih lokalnih izbora održanih 26. maja. Jedina tačka dnevnog reda bila je izvještaj o rezultatima glasanja za odbornike na području Budve, kao i zapisnik o radu OIK-a za utvrđivanje konačnih rezultata izbora.

09-06-2024

NSD Budva: Jedni drugima smo najpotrebniji

"Mladen Mikijelj, Nemanja Kuljača, Nikola Kralj i Bojana Pićan, zajedno sa mnogobrojnim delegatima Nove srpske demokratije, imali su čast da svojim prisustvom uveličaju Svesrpski sabor održan u Beogradu - “Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska”, saopšteno je iz OO NSD Budva.

09-06-2024

Odžić: Vučićev zbor okupio profesionalne Srbe iz regiona i kvazipolitičare koji u Beograd idu kako bi pljuvali po svojim državama

"Vučićev zbor "srpskog sveta", okupio je juče profesionalne Srbe iz regiona. Kvazipolitičare koji u Beograd idu kako bi "pljuvali" po svojim državama i ujedno veličali politiku velikog vođe, “ugrožene” Srbe koji su u svojim državama ipak nekako stekli milionsku imovinu", poručuje se u saopštenju Petra Odžića, zamjenika predsjednika SDP.

06-06-2024

Usvojeno sedam zakona potrebnih za IBAR

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su danas sedam zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

05-06-2024

Crna Gora u kandžama EU

Nosilac izborne liste "Dr Vujičić Božidar-za stvarne promjene" podnio je Ustavnom sudu žalbu na odluka o preliminarnim rezultatima izbora za odbornike u SO Budva, zato što u rezultatima izbora za odbornike nema podataka koji kandidati su dobili odbornički mandat, već se navode samo podaci koliko je koja izborna lista dobila mandata. Saopštenje u nastavku prenosimo integralno.

04-06-2024

Vlada usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada je danas usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije do 2028. godine, koja bi, kako je saopšteno, trebalo da dovede do većeg stepena bezbjednosti i povjerenja građana u rad državnih institucija.

04-06-2024

Skupština sjutra o IBAR zakonima

Poslanici crnogorskog parlamenta sjutra će početi raspravu o zakonima potrebnim za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR), a glasanje je, shodno dogovoru na Kolegijumu predsjednika Skupštine, planirano za četvrtak poslijepodne.

04-06-2024

Danas sjednica Skupštine

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić zakazao je za danas sjednicu parlamenta i najavio da će dnevni red predložiti na sjednici.

03-06-2024

Biće teško formirati vlast nakon lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Situacije u Budvi i Andrijevici pokazale su kako bi mogli da se odvijaju rezultati na lokalnom nivou. Ako se dogode novi lokalni izbori, neće biti lako doći do nove vladajuće većine i to je ono što treba da zabrine političke aktere, kazao je Marko Pejović iz NVO "Uzor". Sa druge strane, Pejović kaže da DPS bez obzira na uspjeh koji je ostvario u odnosu na prethodne izbore nema koalicioni kapacitet, tako da svaki rast te partije samo njima znači previše.

03-06-2024

Vujičić: Crna Gora nije suverena država državljana, nego partija

"Podnio sam ustavnu žalbu zbog povrede biračkog prava na dan izbora za odbornike u SO Budva, zato što su odbornici izabrani voljom izbornih listi a ne voljim građana Budve, na koji način je povređen član 2 i 9 Ustava CG, koji određuje da građani ostvaruju vlast slobodnim izborom odbornika a ne izborom izbornih listi", poruluje se u saopštenju dr Božidar Vujičić "Za stvarne promjene".