Politika

10-07-2024

Dokić: Zakon o državnoj imovini odiše korupcijom

"Već na prvo čitanje predloženog Zakona o državnoj imovini jasno je da je u pitanju zakon koji „odiše“ korupcijom. Svi slobodno misleći ljudi u Crnoj Gori moraju ustati protiv ovakvog kreiranja poslovnog okvira naše zemlje. Ovim predlogom zakona prvo će biti otuđeni, da tako kažem, „kapitalci“, misleći na Sveti Stefan i ostale turističke komplekse", saopštila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

10-07-2024

“Laž da smo predložili amandmane”

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović kazao je da je netačna informacija objavljena u medijima da je poslanik Pokreta “Evopa sad” Vasilije Čarapić dostavio Skupštini amandman na izmjene Zakona o državnoj imovini kojim se omogućava da svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći će da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu.

10-07-2024

Rađenović poručio Čarapiću: Nema zakona koji će omogućiti prodaju Svetog Stefana

Predsjednik Opštinskog odbora URA Budvai član Predsjedništva i Glavnog odbora URA, Blažo Rađenović, oštro je kritikovao amandmane poslanika Pokreta “Evropa sad” Vasilija Čarapića na Zakon o državnoj imovini, posebno onaj koji bi omogućio investitorima da preprodaju zakupljenu državnu imovinu. On je u izjavi za Portal RTV Budva istakao da takvi amandmani, koje je nazvao "finalnom poharom državne imovine", prolaze ispod radara javnosti dok se pažnja usmjerava na političke intrige.

08-07-2024

Milatović imenovao pet ambasadora

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović potpisao je danas ukaze za postavljenje pet ambasadora Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

07-07-2024

Danas u podne prva sjednica novog mandatnog saziva SO Budva

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović zakazao je za danas prvu sjednicu novog mandatnog saziva SO Budva sa početkom u 12 časova u sali Opštine Budva. Pratite prenos na TV i Radio Budva kao i na našem Portalu putem live stream-a.

06-07-2024

Budva naš grad: Očekujte neočekivano

Bili smo vrlo aktivni ove nedelje i obavili smo razgovore sa predstavnicima četiri od sedam izbornih lista kojima smo uputili pozive, navodi se u saopštenju „Budva naš grad“.

06-07-2024

Predlog za skraćenje mandata parlamentu nema podršku većine

Inicijativa ministra pravde Andreja Milovića da se u dnevni red prve naredne sjednice Vlade, kao posebna tačka, uvrsti rasprava o predlogu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, neće dobiti podršku većine, smatra politički analitičar Sergej Sekulović. Sukob premijera Milojka Spajica i ministra Andreja Milovića je stvaran, a ne fingiran, vjeruje Sekulovć i ocjenjuje da se Milović tom inicijativom pozicionira za buduće političko djelovanje.

04-07-2024

Jovanović: Građani potrebna mi je vaša pomoć

Nikola Jovanović, nosilac izborne liste "Budva naš grad" javno poziva građane da dostave svoje sugestije i misljenje povodom formiranja vlasti u Budvi. Saopštenje prenosimo integralno.

04-07-2024

Još nema dogovora ni u Budvi, ni u Andrijevici

“Sve ovo što imamo priliku da vidimo u javnosti su spekulacije, apsolutno se nije razgovaralo ozbiljno o bilo kakvim dogovorima za formiranje vlasti, koja će se teško formirati, jer ono kako sada vidim je faktična činjenica da ni Mladen Mikijelj (NSD), ni Nikola Jovanović (,,Budva naš grad“) ne mogu skupiti 13 odbornika”, kaže za Radio CG Krsto Radović iz Demokrata.