Politika

19-05-2023

Sjutra inauguracija Milatovića

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sjutra će u parlamentu položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.

18-05-2023

Budvanska URA: Božović da podnese ostavku

Smatramo da bi, na osnovu posljednjih informacija iz medija, a uz puno poštovanje presumpcije nevinosti, bilo elementarno odgovorno prema građanima Budve, razvojim projektima Opštine Budva, efikasnom i racionalnom funkcionisanju opštinske administracije, a posebno zbog reputacije opštine koja pledira da bude prijestonica kulture, da aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović podnese ostavku, saopštili su iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

17-05-2023

Mikijelj: Na djelu medijska hajka protiv Mila Božovića

Nakon neosnovanog produženja pritvora predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću i medijskim akcijama o prezentovanju navodnih “dokaza” protiv njega, možemo da konstatujemo da se protiv nas vodi specijalni rat sa ciljem da se nanese politička šteta, poručio je Mladen Mikijelj, član budvanskog odbora Nove srpske demokratije (NSD).

17-05-2023

Građanska akcija: DIK da izradi izborni listić koji će omogućiti biračima da ostvare pravo na izborima 11. juna

Pozivamo javno predsjednika i članove DIK da postupe u skladu sa Ustavom Crne Gore i članom 25 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, da u postupku izrade glasačkog listića, neposredno primjene odredbu međunarodnog pakta, kojom je određeno da se države potpisnice međunarodnog ugovora obavezuju da bez bilo kakve diskriminacije biračima omoguće da biraju i budu birani kao i da izbori budu izraz slobodno izražene volje birača, saopšteno je NU Građanska akcija.

17-05-2023

Čeka se potvrda DIK-a: Predato 17 izbornih lista

Liste za predstojeće vanredne parlamentarne izbore predalo je 17 partija, koalicija i građanskih lista. Sad je na redu Državna komisija DIK da liste potvrdi, a 11. juna će građani reći šta misle o ovogodišnjoj ponudi. Svakako, Crna Gora bi, čak i da ima deset miliona stanovnika, a ne nešto više od 600.000, morala biti “zadovoljna” ovolikim brojem prijavljenih kandidata za poslanička mjesta, te formiranje nove Vlade.

17-05-2023

Milatović u subotu u 12 sati polaže zakletvu i stupa na dužnost

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sazvala je za subotu u 12 sati sjednicu na kojoj će izabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Crne Gore. Sjednicu Skupštine Crne Gore i prateći program direktno će prenositi Parlamentarni kanal Radio - televizije Crne Gore.

15-05-2023

DPS Budva: Opštinom Budva se ne može upravljati iz zatvora

Da živimo period improvizacije politike i potpunog odsustva poštovanja građana Budve, potvrđuje najnovija poruka šefa budvanskog parlamenta Nikole Jovanovića, da uhapšeni predsjednik opštine Budva treba nastaviti da rukovodi gradom iz zatvora, navodi se u saopštenju OO DPS Budva.