Predsjednički izbori 2023.

03-04-2023

Ovako izgledaju rezultati drugog kruga po opštinama

Dan nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, poznati su i nezvanični rezultati iz crnogorskih opština. Na osnovu zbira, razlika između Jakova Milatovića i Mila Đukanovića iznosila je oko 66.500 glasova.

03-04-2023

Izmirena parlamentarna većina, u narednim danima pregovori i koalicije

Poteze Jakova Milatovića kao novog predsjednika Crne Gore moći ćemo da cijenimo tek nakon parlamentarnih izbora u saradnji sa novom vladom, smatra izvršna direktorica Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Kovačević. Ona je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazala da je parlamentarna većina iskoristila ovu situaciju da se izmiri i da će se na osnovu rezultata predsjedničkih izbora u narednim danima pregovarati i praviti koalicije.

03-04-2023

Bešić: Građani pokazali da žele promjene, Milatoviću istorijska uloga

Politički analitičar Miloš Bešić kazao je da pobjeda predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, koji je osvojio 60 odsto glasova na juče održanim predsjendičkim izborima predstavlja nastavak procesa koji je počeo 2020. godine, i koji označava smjenu elite i smjenu generacija.

02-04-2023

(VIDEO) Jovanović: Diktator je pao, veliko hvala svima!

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović u prostorijama Demokratskog fronta Budva poručio je da je diktator pao, da je Milo Đukanović, kako je naglasio, postao ružna prošlost koja se nikada više neće ponoviti u Crnoj Gori.

02-04-2023

DIK: Glasalo 69, 33 odsto birača

Državna izborna komisija objavila je konačnu izlaznost do 20 časova. Kako je rekao predsjendik DIK-a Nikola Mugoša, glasalo je 69, 33 posto birača.

02-04-2023

Abazović čestitao Milatoviću

Premijer Dritan Abazović čestitao je predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću na, kako je naveo, izboru za prvog evropskog predsjednika u istoriji Crne Gore.

02-04-2023

Bečić: Raduj se narode Crne Gore! Gotovo je!

Završena je jedna diktatorska era i politička karijera koja je trajala 35 godina. Ovo nije samo običan dan, već istorijski dan, dan kada smo kao jedan tim i jedna država odlučili da slavimo slobodu, poručio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

02-04-2023

Milatović nakon glasanja: Siguran sam u pobjedu

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović poručio je da je siguran u svoju pobjedu i da je samo pitanje kolika će biti razlika između njega i kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

02-04-2023

Zatvorena biračka mjesta

Biračka mjesta na kojima su građani glasali u drugom krugu predsjedničkih izbora zatvorena su u 20 sati.