27-05-2024

Radonjić Ćupić: DNP poziva na promjene, jer je to izborna volja građana

DNP konstatuje da su rezultati izbora u Budvi ipak pokazali da su ideologija, principi, dosljednost i ozbiljnost, i te kako važni i presudni za podršku građana. Saopštenje prenosimo integralno.



Koalicija "Za budućnost Budve" pokazala je da naš model političkog djelovanja ima najveću podršku građana Budve.

Ukoliko nijedan od političkih subjekata koji na državnom nivou čine parlаmentarnu većinu i GL "Budva naš grad" neće da prave koalicioni aranžman sa DPS-om, onda je logično i u interesu građana Budve da se između ovih subjekata postigne dogovor o formiranju vlasti.

DNP i koalicija "Za buducnost Budve" se još za vrijeme kampanje jasno odredila da je DPS njen jedini politički protivnik, te stoga s punim pravom smatramo da je dogovor imperativ koji su nam postavili građani svojim glasanjem. Politika i principi kojima se sve vrijeme rukovodila DNP daju nam za pravo da možemo pozvati na razgovor i pomirenje sukobljene političke opcije koje bi zajedno imale apsolutnu većinu u budvanskom Parlamentu.

Niko nije važniji od izborne volje građana, a sve političke nesuglasice nisu vrijedne novih izbora i gubitka povjerenja onih koji su nam dali podršku.

DNP takođe konstatuje da je katastrofalni izborni rezultat PES - a kao ključnog činioca Vlade, još jedna potvrda ispravnosti zahtjeva Predsjedništva DNP-a o neophodnosti redefinisanja koalicionog Sporazuma, ali i ispunjavanja preduslova kroz glasanje za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

Rezultati izbora u Budvi nedvosmisleno pokazuju da niko nema tapiju da se igra s nacionalnim interesima države, ali šalju i snažnu poruku da je birač svetinja, i da ga ne smijete prevariti. Zato s ponosom možemo reći da je naš politički put možda trnovit, ali sigurno je da na tom putu nismo izdali one koji nam vjeruju, zato uvijek i stignemo do cilja zaključuje se u saopštenju Marije Radonjić Ćupić.