10-05-2024

Radulović: Dok se hvalimo brojem turista u Budvi, kao da se trudimo da ponesu što ružnije utiske

Dok se hvalimo brojem turista u Budvi, kao da se trudimo da ponesu što ružnije utiske. Upravo sinoć, ili bolje reći jutros - do pisanja ovih redova u četiri sata ujutru, naš grad je zvučao ne kao diskoteka na otvorenom, već kao, po atmosferi, najjeftinija kafana, sa upravo takvom muzikom, poručila je kandidatkinja za odbornicu liste "ČIST IZBOR - Petar Odžić - SDP, SD, LP i Građani", Sandra Radulović.


Foto: Lista "Čist izbor"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Pa i da je najrafiniranija...zar je vrijeme..?

Ali je zato krajnje vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj.

Da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj "prijestonici turizma " i finalistkinjinji za prijestonicu kulture.
Uzalud su bili napori dvočlane "grupe" pripadnika bezbjednosti da obuzdaju i utišaju mlade i muziku na "Medicinijadi" u sred "Slovenske plaže". Trajalo je dok im "ne vide leđa".
"Medicinijada...budući doktori".. s ironijom, ali i s pravom je
prokomentarisao jedan od njih.

Ali, ni mladi nisu krivi. Došli su da se provedu, da se opuste, da proslave, i razumljivo je da im treba oduška.
Dozvoljeno im je da to bude na otvorenom, i to tako traje godinama.

Nedostak adekvatnih zatvorenih prostora za ovakve i slične svrhe, zvučno izolovanih da ne remete ili, s obzirom na "sitne sate", terorišu građane i turiste, problem je koji se hitno mora riješiti, u korist svih, kako bi jedni mogli mirno spavati, a drugi, bez opravdanih obilazaka i opomena službe bezbjednosti, mirno uživati.

Ako to promptno ne uradimo, i uvedemo komunalni red koji se mora striktno poštovati, i, u protivnom, rigorozno kažnjavati, kraljica Mediterana će i dalje osvitati uz neprimjerene zvuke, koji samo mogu štetiti turističkom ugledu, koji moramo gajiti.