15-05-2024

Saopštenje za javnost koalicije ,,Demokrate - Ojačaj, Obnovi, Oživi - BUDVA ODLUČUJE! - Đorđe Zenović''

Saopštenje koje potpisuje nosilac izborne liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi - BUDVA ODLUČUJE - Đorđe Zenović" prenosimo integralno.


Foto: Demokrate

Poštovani neznani sugrađani,

Elementarno je kulturno da, kada sa nekim polemišete, stavite svoj potpis ispod saopštenja. Ovako, neki apstraktni budvanski odbor pokreta koji je telefonski i jedva sastavio izbornu listu reaguje na nešto što više nije aktuelna tema. A cilja na našu listu, iako su neki drugi nosioci nekih drugih lista optužili Odovića za dozvolu za vrtić, dok sam ja upozorio Opštinu da poništi svoje saglasnosti.

Međutim, kad ste se već stavili u odbranu lika i djela ministra Janka Odovića, za kog je javnost do ovog vašeg reagovanja mislila da je isključen iz PES-a i da je na funkciji kao nestranačka ličnost, isto kao što je moj rođak i prezimenjak nosilac vaše liste, moram da vam pojasnim par stvari.

Prvo, Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma sam oštro napadao još od perioda Brana Gvozdenovića, preko Pavla Radulovića, Duška Markovića, Ratka Mitrovića, Ane Novaković Đurović i sve do Janka Odovića. I to ne personalno i nevezano za članstvo pojedinoj partiji, već isključivo zbog politike kontinuiteta u uništavanju resursa i urbicida Budve. Tako da je meni lično najmanje bitno da li su Demokrate dio Vlade ili ne, jer je konkretno ministarstvo samo dio te i svake druge Vlade.

Drugo, kad ste se već krenuli baviti temom o kojoj ne znate apsolutno ništa, zapitajte svog starog-novog člana Janka Odovića i njegovog Državnog arhitektu Sinišu Minića da vas upoznaju sa rješenjem br. 09-332/23-10753/3 od 14.02.2024. i rješenjem br. 09-332/23-10747/3 od 21.02.2024. Prvim je planirana gradnja kod tzv. Crvene zgrade u bruto iznosu površine 8.418,13 kvadratnih metara, a drugim gradnja u Bečićima u bruto iznosu od čak 31.017 kvadratnih metara. Obzirom da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi sa Opštinom, raspitajte se o konkretnim predmetima, njihovom pozadinom i kada sve saberete i oduzmete izvolite obavjestiti javnost da li, kao neko ko sjutra želi da bude u vlasti u ovom gradu, želi i hoće da odobri u SO Budva gradnju na ovim parcelama i u ovim gabaritima.

I konačno, kad ste već toliko dobri sa ministrom Odovićem, pitajte ga kako to da, obzirom da je uvidio nepravilnosti u prijavi gradnje u blizini vrtića i opravdano naložio poništaj, isto to nije uvidio u prijavi gradnje “MIA Ivestment”, iako postoje dvije pravosnažne presude Upravnog suda.

Na kraju, ukoliko dalje želite smislenu i konstruktivnu raspravu na ovu ili neku drugu lokalnu temu, potpišite se. U suprotnom vas više nećemo doživljavati ozbiljno niti vam davati na značaju, jer to nije manir ozbiljnih političkih subjekata koji se žele ozbiljno baviti lokalnom politikom.