20-04-2024 14:13 / Društvo

Zbog silovanja u Budvi uhapšen Bjelopoljac

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe.

20-04-2024 14:00 / Društvo

Humanitarni vaskršnji bazar: Djeca Budve za svoje drugare sa onkologije

Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik za koji se polako pripremamo, a njemu se uvijek najviše raduju djeca. Milica Lješković organizatorkaa je Humanitarnog vaskršnjeg bazara koji će se održati 27. aprila ispred hotela Mogren, a koji djeca Budve posvećuju vojim drugarima koji su onkološki pacijenti.

20-04-2024 13:01 / Društvo

Kontejneri u Mainima pod video nadzorom

Kako smo prije nekoliko dan na zahtjev sugrađanina objavili članak o problemu sa neadekvatnim odlaganjem kabastog otpada u naselju Maini, gdje je ovaj problem dominantan naročito s prolječa, danas nam je stigla i fotografija da je lokacija na kojoj se nalaze kontejnerske stanice od skora pod video nadzorom.

20-04-2024 12:00 / Društvo

Možda vam se učini da je ovo priča o ruštulama: Gordana Kentera, čekajuči zvijezdu, čuva tradiciju i njeguje pune stolice za trpezom

Gordana Kentera je Baranka koju je ljubav dovela u Paštroviće, uspomene iz djetinjstva oblikovale su je u ono što je danas, pa za nju danas možemo reći da je čuvarica tradcije, običaja, lijepe riječi i okupljanja za trpezom. Poznata po svojim slatkim delicijama, prazničnim dekoracijama i trpezama punim ljubavi Gordana pokreće svoj mali posao poznat kao "Nica ruštulica" i tako postaje dio trpeza i okupljanja svih onih koji u tome uživaju ali nemaju vremena ii znanja da se istim i pozabave. Ovo je priča koja miriše na šećer u prahu, praznike toplinu porodičnog doma.

20-04-2024 10:00 / Društvo

Besplatne zdrave obroke dobijaće đaci iz 17 škola u posljednjem tromjesečju

Ministarstva poljoprivrede i prosvjete nastaviće realizaciju programa besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za 17 škola, a zdrave obroke, najavljene još prošlog jula, dijeliće učenicima do kraja posljednjeg tromjesečja. Prema najavama iz resora poljoprivrede, planiraju da program realizuju i u narednoj školskoj godini.

20-04-2024 09:00 / Kultura

Danas u Petrovcu koncert pod nazivom „Ljubavna priča”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, u subotu 20. aprila 2024 godine, sa početkom u 19 časova će biti održan koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt.

20-04-2024 08:00 / Društvo

Žućenica - Jelo siromaha ili kraljica trpeze

Žućenica je autentična primorska divlja jestiva trava nekada poznata kao jelo siromaha što je u teškim vremenima othranilo generacije i generacije ribara i seljana primorskoga kraja.

20-04-2024 07:31 / Zabava

Zapečeni gambori

Zapečeni gambori su verovatno idealni za ljeto. Da, mnogo paradajza, miris račića i feta sir su zaista prava letnja kombinacija…

20-04-2024 07:00 / Društvo

Međunarodni dan zaštite od buke, Budva među najugorženijim gradovima tokom sezone

Svakog 20.aprila obilježava se Međunarodni dan zaštite od buke sa ciljem da se smanje nivoi buke kojem je izloženo stanovništvo. Podsjećamo i da se opština Budva već dugi niz godina "bori" sa problemima prouzrokovanim bukom tokom ljetnje sezone, a koji je najdominantniji u jezgru grada, gdje je velika koncentracija kafića i barova na otvorenom.

20-04-2024 06:00 / Društvo

Oblačno, do 19 stepeni

Danas prijepodne sunčani periodi, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a na primorju i umjerena kiša.

19-04-2024 21:43 / Sport

Primorac ubjedljiv protiv Budve

Vaterpolisati Primorca ubjedljivo su savladali Budvu u gostima 21:4, u utakmici petog kola Prvenstva Crne Gore.

19-04-2024 20:00 / Društvo

Stevo Karapandža za Radio Budvu: Kroz kuvarstvo sam postigao sve u životu

Na Medjunarodnom državnom prvenstvu kuvara iz više od 25 zemalja sa preko 300 učesnika koje se u organizaciji Udruženja šefova kuhinja CG održava na Slovenskoj plaži, seniorskim ekipama sudi i jedan od najpoznatijih jugoslovenskih kuvara Stevo Karapandža, medjunarodni sudija. O značaju i perspektivi ove profesije ali i svom bogatom životnom i radnom iskustvu za Radio Budvu govorio je jedan od vrsnih poznavalaca svih izazova koje ona sa sobom nosi.