Turizam

05-05-2024

Sezona u velikoj mjeri bukirana, cijene smještaja neznatno uvećane

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju.

04-05-2024

Jovović: Predstojeća sezona bi trebalo da nadmaši prethodnu

Predstojeća ljetnja turistička sezona bi, prema bukingu i rezervacijama hotelskih kapaciteta, trebalo da nadmaši prošlogodišnju, saopštio je predsjednik Odbora Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore (PKCG), Ranko Jovović i dodao da je budućnost Crne Gore u agroturizmu.

02-05-2024

Još jedna nova linija u Tivtu: Doček za putnike iz Birmingema

Prethodnog mjeseca dočekali smo putnike prvog leta avio kompanije Jet2.com iz Londona, a danas imamo zadovoljstvo da dočekamo prve putnike iz Birmingema. Uvođenje novih linija ka Crnoj Gori od strane kompanije Jet2 je od ogromnog značaja za Crnu Goru imajući u vidu da je riječ o najvećem britanskom turoperatoru i jednoj od vodećih britanskih avio kompanija. Riječ je o kompaniji koja saobraća ukupno iz 11 britanskih gradova, što predstavlja tržište od ukupno 51 miliona ljudi, izjavila je direktorica NTO, Ana Tripković Marković.

29-04-2024

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, prema čijim rezultatima je više od 96 odsto ispitanika reklo da je zadovoljno najavama za ljeto.

28-04-2024

Vujović: Vjerujemo da će ova sezona nadmašiti onu prethodnu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i veliki broj lokalnih turističkih organizacija sa primorja, ali i sjevera Crne Gore predstavili su se na sajmu "Sarajevo Travel Fest". Svoju bogatu turističku ponudu je, između ostalih, prezentovala i Turistička organizacija Budve.

26-04-2024

Promocija ponude Budve na Međunarodnom sajamu turizma u Sarajevu

Predstavnice Turističke organizacije opštine Budva ovih dana promovišu sezonsku ponudu destinacije, budvanski hotelski i privatni smještaj, kao i nastupajuće manifestacije u Budvi na Međunarodnom sajamu turizma - SARAJEVO DESTINATION FESTIVAL, koji se završava sjutra u Sarajevu.

19-04-2024

Delegacija HG „Budvanska rivijera“ boravila u Barseloni

Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. koju je predvodio gospodin Jovan Gregović, izvršni direktor, boravila je u Barseloni na poziv gospodina Jose Maria Costoma, predsjednika kompanije Cinia a posredstvom gospodina Vladimira Popovića. Cinia je vodeća kompanija za inovacije u korišćenju prirodnih izvora energije poznata po projektima kao što su The Intelligence, CTI – Smart Tourism Center, APP AND CONTENT MANAGER.

17-04-2024

Primjetan interes britanskog tržišta za Crnu Goru

Crna Gora ima odličnu priliku da se ove godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na britanskom tržištu, ocijenili su učesnici foruma New Deal Europe u Londonu i poručili da je primjetan izuzetan interes, posebno zbog novih avio konekcija.

16-04-2024

Predstavili investicije u sektoru turizma

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera predstavilo je na sastanku UN Tourism Komisije za Evropu, koji je održan u Tirani, najznačajnije investicije u turističkom sektoru u Crnoj Gori.

16-04-2024

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta.

15-04-2024

Do 1. maja plaže djelimično spremne, cijene više 20 do 30%

Plaže na crnogorskom primorju do 1. maja biće djelimično spremne, kazao je predstavnik Udruženja zakupaca plaža Petar Delić. Očekuje da u punom kapacitetu budu krajem maja ili početkom juna. Do kašnjenja je, kaže Delić, došlo zbog nejasnoća da li će biti novih tendera za zakupce ili ne. Za ovu sezonu kako je naveo, zakupci su bili prinuđeni da uvećaju cijene za 20 do 30%.