Turizam

19-04-2024

Delegacija HG „Budvanska rivijera“ boravila u Barseloni

Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. koju je predvodio gospodin Jovan Gregović, izvršni direktor, boravila je u Barseloni na poziv gospodina Jose Maria Costoma, predsjednika kompanije Cinia a posredstvom gospodina Vladimira Popovića. Cinia je vodeća kompanija za inovacije u korišćenju prirodnih izvora energije poznata po projektima kao što su The Intelligence, CTI – Smart Tourism Center, APP AND CONTENT MANAGER.

17-04-2024

Primjetan interes britanskog tržišta za Crnu Goru

Crna Gora ima odličnu priliku da se ove godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na britanskom tržištu, ocijenili su učesnici foruma New Deal Europe u Londonu i poručili da je primjetan izuzetan interes, posebno zbog novih avio konekcija.

16-04-2024

Predstavili investicije u sektoru turizma

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera predstavilo je na sastanku UN Tourism Komisije za Evropu, koji je održan u Tirani, najznačajnije investicije u turističkom sektoru u Crnoj Gori.

16-04-2024

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta.

15-04-2024

Do 1. maja plaže djelimično spremne, cijene više 20 do 30%

Plaže na crnogorskom primorju do 1. maja biće djelimično spremne, kazao je predstavnik Udruženja zakupaca plaža Petar Delić. Očekuje da u punom kapacitetu budu krajem maja ili početkom juna. Do kašnjenja je, kaže Delić, došlo zbog nejasnoća da li će biti novih tendera za zakupce ili ne. Za ovu sezonu kako je naveo, zakupci su bili prinuđeni da uvećaju cijene za 20 do 30%.

12-04-2024

Inicijativa lokalnih turističkih organizacija: Registruj smještaj u par koraka

Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice pokrenuli su kampanju “Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smještaj u par koraka!”, kojoj su se priključile i druge lokalne turističke organizacije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

12-04-2024

(VIDEO) FinalFind: Besplatna platforma za kreiranje personalizovanih vodiča do smještaja do kraja 2025.

Platforma FinalFind, pod pokroviteljstvom startup akceleratora Digital Den, predstavljena je danas u prostorijama Akademije znanja, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva. Platformu je predstavio product menadžer u Amplitudu, kompaniji zaduženoj za razvoj ove platforme, Dražen Stojović. Naime, riječ je o veb platformi namijenjenoj izdavaocima smještaja koja omogućava brzo i jednostavno kreiranje vodiča do njihovih lokacija.

11-04-2024

Oživljavanje Dunavske regije: Inovativni pristup kulturnom turizmu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore započela je sprovođenje projekta #RomansWineDanube u okviru kojeg su predstavnice NTO CG, uz ostale partnere na projektu, prisustvovale prvom sastanku u Nyíregyházi, u Mađarskoj u periodu od 04. do 05. aprila, saopšteno je PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.