Turizam

12-04-2024

Inicijativa lokalnih turističkih organizacija: Registruj smještaj u par koraka

Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice pokrenuli su kampanju “Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smještaj u par koraka!”, kojoj su se priključile i druge lokalne turističke organizacije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

12-04-2024

(VIDEO) FinalFind: Besplatna platforma za kreiranje personalizovanih vodiča do smještaja do kraja 2025.

Platforma FinalFind, pod pokroviteljstvom startup akceleratora Digital Den, predstavljena je danas u prostorijama Akademije znanja, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva. Platformu je predstavio product menadžer u Amplitudu, kompaniji zaduženoj za razvoj ove platforme, Dražen Stojović. Naime, riječ je o veb platformi namijenjenoj izdavaocima smještaja koja omogućava brzo i jednostavno kreiranje vodiča do njihovih lokacija.

11-04-2024

Oživljavanje Dunavske regije: Inovativni pristup kulturnom turizmu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore započela je sprovođenje projekta #RomansWineDanube u okviru kojeg su predstavnice NTO CG, uz ostale partnere na projektu, prisustvovale prvom sastanku u Nyíregyházi, u Mađarskoj u periodu od 04. do 05. aprila, saopšteno je PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

09-04-2024

Zolak: Problemi u budvanskom turizmu ponavljaju se više decenija i ne rješavaju se

Stručnjak za marketing u turizmu, Velibor Zolak za Radio Budvu sumirao je utiske sa panela "Aktuelna problematika razvoja turizma na lokalnom nivou" koji je prije par dana održan u hotelu "Palas" u Petrovcu. Panel je okupio veliki broj turističkih poslenika, a govorilo se o problemima koji mogu negativno uticati na predstojeću turističku sezonu.

07-04-2024

April u Budvi

Turistička organizacija opštine Budva napravila je dvojezičnu, elektronsku verziju flajera "Where to go" koji obuhvata sva dešavanja kulturnog i zabavnog karaktera koja se tokom aprila održavaju u Budvi, ali i predloge i mogućnosti za sport i rekreaciju.

04-04-2024

TOB: Dešavanja u aprilu

Turistička organizacija opštine Budva napravila je dvojezičnu, elektronsku verziju flajera "Where to go" koji obuhvata sva dešavanja kulturnog i zabavnog karaktera koja se tokom aprila održavaju u Budvi, ali i predloge i mogućnosti za sport i rekreaciju.

04-04-2024

Članak o Crnoj Gori „Vino između Jadrana i planina“ na najvećoj evropskoj platformi posvećenoj vinima

Kao rezultat studijske posjete njemačke novinarke, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, objavljen je članak o raznovrsnoj vinskoj ponudi naše zemlje na Wein.plus, najvećoj i najpoznatijoj evropskoj platformi za ljubitelje vina. Članak pod nazivom “Vino između Jadrana i planina” potpisuje Anke Sademan, koja je boravila u destinaciji tokom oktobra 2023. godine.

04-04-2024

Budva na aplikaciji GetYourGuide

Tvorci trenutno najpopularnije aplikacije za putovanja u svijetu GetYourGuide, nakon posjete, uvrstili su Budvu i Crnu Goru, kao destinaciju koju je vrijedno posjetiti i ukazali na atraktivnosti koje su njima privukle pažnju, kao preporuku svjetskim putnicima.