Turizam

09-07-2024

Usvojen Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu

Vlada je na predlog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića, usvojila Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2024. kojim se definišu mjere koje će se sprovoditi, korisnici sredstava, uslovi i postupak za njihovu dodjelu, iznos i kriterijumi, saopšteno je iz ovog resora.

04-07-2024

Izdavaoci smještaja dužni da prijave goste u roku od 24 časa od ulaska u zemlju

Prema Zakonu o boravišnoj taksi, izdavaoci smještaja su dužni da izvrše prijavu gostiju koji borave u njihovom smještaju u roku od 24 časa od ulaska u Crnu Goru. Kako ističe Ljubica Pribilović iz Turističke organizacije Budva, tokom ljetnje turističke sezone na teritoriji opštine Budva biće otvoreno 19 turističko-informativnih biroa koji će raditi do 1. oktobra.

03-07-2024

(FOTO/VIDEO) Slovenska plaža: Romantični rizort sa prekrasnim vrtovima

Turističko naselje Slovenska plaža nedavno je proslavilo 40 godina postojanja. Ovo jedinstveno odmaralište, koje odiše mediteranskim duhom, ostaje omiljeno mjesto kako za Budvane, tako i za brojne posjetioce i svojim nepromijenjenim šarmom nastavlja da privlači turiste autentičnim ambijentom.

03-07-2024

Zajednička proslava Dana državnosti i jubileja TO Budva

Na budvanskoj rivijeri boravi oko 29 hiljada turista, od toga oko 14 hiljada u privatnom smještaju saopštili su iz TO Budva. Za Dan državnosti 13. jula kada TOB obilježava dvije decenije postojanja biće priređen koncert jugoslovenske svjetske filmske muzike u izvođenju revijskog orkerstra pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

02-07-2024

Više cijene - manja potrošnja: Ciljati jača emitivna tržišta

Zbog rastuće inflacije, hotelijeri u Crnoj Gori su bili primorani da povećaju cijene svojih usluga, a kako ističe prof. dr Rade Ratković, isto će se odraziti i na turističku sezonu, prije svega jer se Crna Gora dominantno oslanja na niskobudžetna tržišta regiona koja nisu dovoljno platežno sposobna da podnesu veće troškove.

30-06-2024

Martinović: U Crnoj Gori više od 90 hiljada turista

U Crnoj Gori, prema posljednjim podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), boravi 91,6 hiljada turista, što je 3,12 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

25-06-2024

Još jedna nova avio-linija u Tivtu: dočekani putnici prvog leta iz Bristola

Prvi avion kompanije easyJet na relaciji Bristol – Tivat, sa 165 putnika, sletio je juče, 24. juna u poslijepodnevnim časovima. U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), Aerodroma Crne Gore i Turističke organizacije Tivat, dočekani su putnici prvog leta iz Bristola, saopšteno je iz NTO CG.