Turizam

04-04-2024

TOB: Dešavanja u aprilu

Turistička organizacija opštine Budva napravila je dvojezičnu, elektronsku verziju flajera "Where to go" koji obuhvata sva dešavanja kulturnog i zabavnog karaktera koja se tokom aprila održavaju u Budvi, ali i predloge i mogućnosti za sport i rekreaciju.

04-04-2024

Članak o Crnoj Gori „Vino između Jadrana i planina“ na najvećoj evropskoj platformi posvećenoj vinima

Kao rezultat studijske posjete njemačke novinarke, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, objavljen je članak o raznovrsnoj vinskoj ponudi naše zemlje na Wein.plus, najvećoj i najpoznatijoj evropskoj platformi za ljubitelje vina. Članak pod nazivom “Vino između Jadrana i planina” potpisuje Anke Sademan, koja je boravila u destinaciji tokom oktobra 2023. godine.

04-04-2024

Budva na aplikaciji GetYourGuide

Tvorci trenutno najpopularnije aplikacije za putovanja u svijetu GetYourGuide, nakon posjete, uvrstili su Budvu i Crnu Goru, kao destinaciju koju je vrijedno posjetiti i ukazali na atraktivnosti koje su njima privukle pažnju, kao preporuku svjetskim putnicima.

01-04-2024

Rađenović: Plaže i Plan privremenih objekata čekaju odluku Vlade

"Do dana današnjeg, nažalost ja moram da konstatujem da mi akt vezano za Atlas plaža i za Plan privremenih objekata i program u zoni morskog dobra nemamao. Isključivi i jedini krivac u ovom slučaju je Vlada Crne Gore, odnosno naše resorno ministarstvo", kazao je Blažo Rađenović, predsjednik Upravnog odbora JP Morsko dobro.

30-03-2024

U februaru skoro 38 hiljada turista

U Crnoj Gori je u februaru u kolektivnom smještaju ostvareno 37,76 hiljada dolazaka i 90,91 hiljada noćenja turista, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

29-03-2024

TOB: Nove olakšice i umanjen iznos taksi za registraciju smještaja u Budvi

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva i Turistička organizacija Budva i ove godine sprovode zajedničku akciju pod nazivom „Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici“, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

29-03-2024

U februaru skoro 38 hiljada turista

U Crnoj Gori je u februaru u kolektivnom smještaju ostvareno 37,76 hiljada dolazaka i 90,91 hiljada noćenja turista, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

25-03-2024

Gastonomska baština velika inspiracija

Gastonomska baština je velika inspiracija za kreativne industrije, pa bi crnogorsko gostoprimstvo trebalo da se njeguje kao baština u turističkoj ponudi, ocijenjeno je na konferenciji u Petrovcu, posvećenoj gastronomiji i nematerijalnoj kulturnoj baštini.

22-03-2024

Konferencija „Gastronomska baština” održana u Petrovcu

Gastroturizam je trend današnjice, gastronomska baština jedan od elemenata brendiranja destinacije, a hrana i gastronomija inspiracija za kreativne industrije, ocijenjeno je na konferenciji koja je prošle sedmice održana u Petrovcu.

21-03-2024

Ivančević: Kratko trajanje sezone problem koji bi trebao sve da nas zabrine

Član Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore (PKCG), Dragan Purko Ivančević za Jutrom iz Budve govorio je o aktuelnim izazovima u crnogorskom turizmu. On se osvrnuo na prethodnu turističku godinu, pripreme za predstojeću sezonu i napomenuo koji su, prema njegovom mišljenju, najveći problemi našeg turizma.

17-03-2024

Češki turoperatori pokazuju veliko interesovanje za Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Air Montenegro organizovala je poslovnu radionicu i prezentaciju u Pragu za češke turoperatore i medije, koji su pokazali veliko interesovanje za Crnu Goru.