Turizam

24-06-2024

Nedovoljna priprema za sezonu, gostiju za sada manje nego lani

Predsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica ističe da podaci o poslovanju u turizmu govore da je nešto manje gostiju, posebno u prvom kvartalu, te da se taj trend nastavio. Uzrok za to su djelimično lošije vremenske prilike, ali i odlazak Ukrajinaca koji su prošle godine značajno uticali na poslovanje. Kako dodaje, i dalje je veliki problem nedovoljna priprema za sezonu i nemogućnost države da bolje uveže sve segmente od kojih ova privredna grada umnogome zavisi.

20-06-2024

Britanski „Mirror“: Crna Gora je evropski raj

Jedan od najčitanijih i najuticajnijih svjetskih online medija, londonski portal www.mirror.co.uk, objavio je sjajne utiske o Budvi travel influenserke „Em“, koja je prošle godine boravila u Crnoj Gori devet dana.

20-06-2024

(FOTO) JP Morsko dobro: Uređenje Pizane, parka i obalne infrastrukture

U okviru priprema za predstojeću ljetnju turističku sezonu, Služba za uređenje i izgradnju morskog dobra, ispred Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, intenzivno radi na unapređenju ključnih infrastrukturnih objekata u zoni morskog dobra Opštine Budva, a sprovedeni su brojni radovi u cilju poboljšanja kvaliteta boravka posjetilaca, saopšteno je iz tog preduzeća za portal RTV Budva.

18-06-2024

Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU

Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

17-06-2024

Početak je ljetnje sezone, najviše gostiju boravi u Budvi

Prema nezvaničnim podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTOCG) u Crnoj Gori je 13. juna boravilo 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu.

16-06-2024

Trajekti će biti spremni za sezonu, bez dužih čekanja

U floti JP "Morsko dobro" na liniji Kamenari–Lepetane je osam trajekata. Svi su različitih karakteristika i zahtijevaju veliku profesionalnost i umijeće upravitelja broda. Najzahtjevniji je, najveći, preko 76 metara dug trajekt "Ruka pravde", kojim zbog gabarita još uvijek ne mogu upravljati svi kapetani. Kapetan Nikola Leković koji je tim trajektom nedavno plovio i do brodogradilišta u Malom Lošinju, sa koleginicom Ljiljanom Vukotić s radija Crne Gore govorio je o izazovima sa kojima se susrijeće kao upravitelj broda.

15-06-2024

Otvorena prva izložba posvećena istoriji turizma Prijestonice Cetinje

Na inicijativu španskog Muzeja turizma, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, otvorena je soba 111 ovog Muzeja, koja predstavlja stalnu izložbenu postavku posvećenu istoriji turizma Prijestonice Cetinje, saopšteno je iz NTO CG.