Turizam

07-06-2024

Podignute prve Plave zastavice za 2024: Prestižno priznanje za jednu marinu i 39 plaža

U susret 8. junu kada se obilježava Svjetski dan okeana i mora u Crnoj Gori su podignute prve Plave zastavice za 2024. godinu, a ovo prestižno ekološko priznanje dodijeljeno je za 39 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori. Prve Plave zastavice na kupalištu “B5” i “Bridge” u Buljarici danas je svečano podigla predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Zvezdana Janović.

07-06-2024

Potpisan GKU za djelatnost turizma i ugostiteljstva

Novi Granski kolektivni ugovor (GKU) za djelatnost turizma i ugostiteljstva, koji će se primjenjivati umjesto GKU iz 2021. godine, zaključen je na neodređeno vrijeme, saopšteno je iz Unije poslodavaca (UPCG).

07-06-2024

The Independent piše o rastu tražnje Britanaca za letove ka Tivtu

Britanski The Independent objavio je članak u kojem se navodi da je tražnja Britanaca za letove ka Crnoj Gori, odnosno Tivtu, prema podacima platforme Kayak, porasla 74 odsto, dok je za Hrvatsku opala, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

07-06-2024

Svečani početak programa “Plava zastavica u Crnoj Gori” danas u Buljarici

Program “Plava zastavica u Crnoj Gori”, u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i NVU “ECOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”, će ove godine biti svečano otvoren danas sa početkom u 10:30h, na kupalištu “B5” u Buljarici, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

06-06-2024

Stari grad najpopularnija Instagram lokacija u Crnoj Gori

Crna Gora nastavlja da privlači pažnju međunarodnih turista, a Budva se i dalje izdvaja kao vodeća Instagram lokacija u zemlji. Naime, prema najnovijem istraživanju, Budva zauzima čak 12 mjesta na listi od 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Crnoj Gori, dok Stari Grad drži prvo mjesto sa 1,859,344 Instagram spominjanja.

05-06-2024

Održan sastanak na temu Zakona o stalnom sezoncu

Ministarka Naida Nišić, sa saradnicima, je održala sastanak sa predstavnicima Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) na temu Nacrta Zakona o stalnom sezoncu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).

05-06-2024

Martinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu

Svjetski dan zaštite životne sredine treba da podsjeti na važnost svakodnevnih napora za zaštitu prirodnih resursa i podizanje svijesti o ekološkim izazovima sa kojima se suočavamo, kazao je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

05-06-2024

Dobra priprema ključna za uspješnu turističku sezonu

I ovog ljeta, Crna Gora se suočava sa izazovima koji godinama prate ljetnju turističku sezonu. Prema trenutnim rezervacijama, koje pretežno traju do 10. juna, a zatim se ponovo pojavljuju u septembru, jasno je da gosti izbjegavaju špic ljetnje sezone zbog neadekvatne infrastrukture i drugih problema koji su u tom periodu najizraženiji.

04-06-2024

Svečani početak programa “Plava zastavica u Crnoj Gori” ovog petka u Buljarici

Program “Plava zastavica u Crnoj Gori”, u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i NVU “ECOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”, će ove godine biti svečano otvoren u petak 07. juna, sa početkom u 10:30h, na kupalištu “B5” u Buljarici, saopšteno je iz JP Morsko dobro.