05-05-2024

(VIDEO) Ratković: Objekti osnovnog smještaja prioritet Budve

Predstavnik liste CEP na lokalnim izborima Rade Ratković danas je održao konferenciju za štampu ispred zgrade SO Budva.


Foto: Portal RTV Budva

Ratković je naveo da CEP ima superiorni program koji se zasniva na realnim parametrima, te da prije svega žele da Budvi podignu nivo u teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, da ona ima status grada, a Petrovac status opštine.

"Cilj nam je da mjesta koja do sada nisu imala institucionalne mogućnosti uključimo u donošenje odluka, a da Budvi i formalno osiguramo status prijestonice turizma Crne Gore. Pored toga, želimo da podržimo gradnju ambijentalnih hotela i objekata agroturizma, a da suzbijemo na svaki mogući način dalju gradnju sekundarnih stanova koja podržava sivu ekonomiju i neodrživi turizam. Prioritet građana i privrede Budve jesu objekti osnovnog smještaja, a mi to možemo ostvariti tako što ćemo početi sa reformama u pravcu EU, jer bez toga to nije moguće postići", kazao je on.

Kada je riječ o rješavanju statusa Svetog Stefana, Ratković je istakao da će podržati svako rješenje koje prihvate zainteresovani subjekti, a to su prije svega Budvanska rivijera, firma koja je do sada bila zakupac i lokalna zajednica.



Video: Portal RTV Budva