Zabava

17-04-2024

Oko može da predvidi demenciju 12 godina prije dijagnoze

Oči mogu da otkriju mnogo o zdravlju našeg mozga, a problemi sa očima mogu biti jedan od najranijih znakova kognitivnog pada. Naša najnovija studija pokazuje da gubitak vizuelne osetljivosti može predvidjeti demenciju 12 godina prije nego što se dijagnostikuje.

15-04-2024

Američka pivara lansira PIVO SA UKUSOM PIZZE

Belgium Brewing Co. sa sjedištem u Fort Kolinsu u Americi, se nedavno udružila sa kompanijom za smrznutu picu Tombstone kako bi stvorila “IP(izza)A“, — pivo sa ukusom pice.

15-04-2024

Godzila postala šef policije na jedan dan!

Iz Japana nam dolazi neobična vijest… Godzilin profil ponovo u porastu zahvaljujući serijama, legendarna Godzila nedavno je imenovana za šefa policije u Tokiju na jedan dan!

12-04-2024

Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici

Jedan britanski fotograf primijetio je da neko umjesto njega sređuje nered u njegovoj radionici i odlučio da ostavi uključenu kameru, kako bi počinioca “uhvatio na djelu”. Iznenadio se kada je ujutru vidio snimak miša, koji vraća razbacane stvari na svoje mjesto.

12-04-2024

Ako na poslu čujete ovu rečenicu, bježite glavom bez obzira

Dženifer Brik je savjetnica za karijeru iz Njujorka koja na svom TikTok profilu redovno dijeli savjete vezane za posao. Jedan od njih je nedavno privukao pažnju njenih pratioca. Naime, ona tvrdi da postoji jedna vrlo toksična fraza koju koriste poslodavci, a znak je upozorenja za sve zaposlene.