Zabava

29-11-2022

Osam čaša vode dnevno je previše za većinu ljudi

Preporuka da svako od nas treba dnevno da popije osam čaša vode, vjerovatno je pretjerana količina za većinu ljudi, smatraju naučnici. Osim što nema zdravstvenih koristi, nepotrebno se rasipaju ogromni resursi za proizvodnju vode za piće.

28-11-2022

Znakovi koji ukazuju na usporen metabolizam

Usporen metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno brzo da pretvara hranu u energiju. Ipak, rijetko ko zna tačno da objasni šta je ili kako metabolizam funkcioniše.

25-11-2022

Kako da smirite dijete u trenutku izliva bijesa

Tantrumi, dječji izlivi bijesa, mogu biti veoma izazovni za roditelje, koji u tim situacijama vrlo često posežu za mobilnim telefonima i tabletima kako bi smirili svoju djecu. Međutim, ne preporučuje se da djeca provode previše vremena pred ekranima, budući da to ima negativan uticaj na mališane.

23-11-2022

Ključni koraci u danskom vaspitanju djece zbog kojih su najsrećniji ljudi na svijetu

„U knjizi Roditeljstvo na danski način“, autori knjige Džesika Džoel Aleksander i iben Dising Sandal sugerišu da njihov povišeni nivo urođene sreće može biti ukorijenjen u načinu na koji su djeca vaspitavana. Oni navode šest jednostavnih koraka koji će roditelje voditi ka tome kako da njeguju trajnu sreću u sopstvenim porodicama, bez obzira na to gdje žive.