Zabava

13-08-2020

Međunarodni dan ljevorukih osoba

Svaka trinaesta osoba na svijetu piše i dominantno se služi lijevom rukom, a 13. avgust je Međunarodni dan lijevorukih, dan kada se govori o lijevorukima koji žive u okruženju u kom je sve prilagođeno dešnjacima.

13-08-2020

Čudesna borovnica

Istraživanja su pokazala da borovnice usporavaju proces starenja, pomažu u kontroli dijabetesa, povećavaju proizvodnju dopamina, hormona sreće, prirodni su aspirin, koji ublažava bol, razređuje krv i spriječava upale.

12-08-2020

Večeras na nebu spektakularna meteorska kiša Perseida

Ljubitelji astronomije i zvijezda "padalica" večeras će moći da uživaju u spektakularnom prizoru na nebu koji se zove Suze Sv. Lavrentija, odnosno Perseidi, jedan od najlepših i najatraktivnijih pljuskova meteora. Riječ je o meteorskoj kiši koja se dešava svake godine u avgustu.

11-08-2020

Mafini sa limunom

Za danas smo vam spremili recepturu mafina sa limunom. Uživajte!

09-08-2020

I Twitter zainteresovan za kupovinu aplikacije TikTok

U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za dijeljenje video sadržaja TikTok uključio se i Twitter, potvrđeno je Rojtersu, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da će ta kompanija moći da obezbijedi novac.

07-08-2020

Ova pjesma smanjuje anksioznost i stres

Britanski bend “Marconi Union” u saradnji s neuronaučnicima uradio je pjesmu “Weightless” za oslobađanje od stresa i anksioznosti, a jedno istraživanje je sada i potvrdilo njen umirujući efekat na mozak i psihu.

07-08-2020

Snima se biografski film o Vitni Hjuston

Scenario je napisao Entoni Mekkarten, koji je bio i scenarista "Boemske rapsodije", filma o frontmenu grupe Queen Frediju Merkjuriju, a dio ugovora koji je sklopio Sony podrazumijeva bioskopsku premijeru filma u novembru 2022. godine.

07-08-2020

Sviranje instrumenta poboljšava mentalno zdravlje kod 89% ljudi

Tokom karantina svako se na svoj način snalazio oko toga čime se zabavlja i kako pokušava da sačuva fizičko i psihičko zdravlje. Izbor je kod mnogih pao na muziku, i to ne samo na slušanje, već i na sviranje nekog instrumenta ili učenje kako da sviraju neki instrument. Jedno istraživanje bavilo se efektima baš takvih postupaka na mentalno zdravlje učesnika.