Zabava

22-05-2024

Lazanje od tikvica

Fit lazanje, o čemu se radi? O “lazanjama” s tikvicama koje igraju ulogu tjestenine, a samim time sadrže i puno manji udio ugljenih hidrata, za one koji se nastoje hraniti po principima “low carb” ili keto dijete – ili jednostavno žele isprobati nešto drugačije.

21-05-2024

Kako da se izborite sa stresom na poslu?

Svakodnevni stres na radnom mjestu može biti izazovan i iscrpljujući. To je čest problem sa kojim se suočavaju mnogi zaposleni u različitim industrijama i na različitim pozicijama u firmama i kompanijama.

19-05-2024

Madona zaradila 225 miliona dolara od turneje

Prije deset dana Madona je okončala slavljeničku turneju “Celebration”, kojom je obilježila 40 godina na sceni. Bila je to veoma uspješna sezona za pjevačicu jer je uspjela da zaradi 225 miliona dolara, kako su saopštili Bilbord i Polstar.

19-05-2024

Carske bombice

Ove bogate poslastice spajaju najfinije sastojke poput suvog grožđa, mljevenih oraha, urmi i kandirane pomorandžine kore, obogaćene notom ruma.

18-05-2024

Sladoled sa bananom

Ovaj jednostavan recept za sladoled kombinuje zrele banane sa kikiriki puterom i orašastim plodovima po izboru. Bez šećera i mliječnih proizvoda, ovo je savršena poslastica za sve koji vode računa o ishrani.

17-05-2024

Četiri znaka da jedete previše soli

Osjećate li potrebu da brzo popijete čašu vode nakon što ste pojeli paketić čipsa, činiju kokica ili šaku kikirikija? To je jasan znak da je vaša užina bila slana — što nužno nije loše.

14-05-2024

Međunarodni dan ptica selica – 14. maj

Najpoznatije selice među životinjama koje se u vrijeme zime sele u toplije krajeve su ptice. Mnoge životinje ne mogu da opstanu u vrijeme zime zbog hladnoće, ali i zbog nedostatka hrane, dok se neke vrste sele zbog razmnožavanja.