Zabava

07-04-2024

Vazdušaste priganice

Ukusno vazdušasto tijesta koje se odlično kombinuje sa kajmakom, sirom i pršutom. Takođe, izvanredne su i u slatkoj varijanti - posute šećerom u prahu, sa džemom, medom ili kremom.

05-04-2024

U Veneciju od 25. aprila samo sa ulaznicom

Venecija će postati prvi veliki grad na svijetu koji je uveo "ulaznicu", a odluku da uvede takvu mjeru gradonačelnik Venecije nazvao je hrabrom i uporedio se sa legendarnim moreplovcem Markom Polom.

01-04-2024

Sardele u limunovom soku

Sardela poznata kao sirotinjska majka koja je prehranjivala stanovnike Mediterana. Sardela riba koja je tako često zanemarena na račun “plemenitije” ribe, pravo je blago, ne samo zbog svoje visoke prehrambene vrijednosti o kojoj su se osvjedočile brojne generacije odrasle na ovoj ribici, već i zbog stotina načina na koji se ova riba može pripremati i da vas uvijek oduševi.

01-04-2024

Aprililili: Danas je svjetski dan šale

Prvi april, svjetski dan šale, je sinonim za smijeh i dan kada se ljudi trude da smisle što originalnije “prevare” ? 1. april je dan za zabavu kada jednako uživamo u tome da nekog nasamarimo, ali i da budemo nasamareni.

29-03-2024

Mlađe generacije imaju veći mozak. Da li je to dobro?

Hipokampus, koji igra glavnu ulogu u pamćenju i učenju, proširio se za 5,7 odsto u zapremini kada se poredi nekoliko generacija. Veličina ljudskog mozga može se postepeno povećavati tokom vremena, a to bi moglo da smanji rizik od demencije kod mlađih generacija.