02-02-2023

Delegacija Opštine Budva na svečanostima povodom Dana grada Novog Sada

Delegacija Opštine Budva boravila je u zvaničnoj posjeti gradu Novom Sadu povodom obilježavanja dana grada 1. februara. Budva i Novi Sad su pobratimski gradovi već 27 godina a međusobna saradnja je uvijek bila na visokom nivou koja je posebno intezivirana na projektu Evropske prestonice kulture, saopšteno je iz budvanske Opštine.


Foto: Opšrina Budva

"Ovom prilikom opštinska delegacija, u sastavu predsjednika Skupštine Nikole Jovanovića, direktora JP Morsko dobro Mladena Mikijelja, direktora Komunalnog preduzeća Budva Predraga Ivanovića, predstavnika Udruženja ugostitelja Budva Željka Dapčevića i predstavnika Turističke organizacije Nikole Kralja, sastala se sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, predsjednicom skupštine grada Jelenom Marinković i gradskim rukovodstvom", naveli su u saopštenju.


Foto: Opština Budva

Kako dodaju, ovom prilikom susreli su se i sa potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Milošem Vučevićem koji je do imenovanja u Vladi vršio funkciju gradonačelnika Novog Sada, a za čijeg mandata je Opština Budva dobila značajnu i snažnu podršku i pomoć za nominaciju za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.