16-02-2021

Kuč: Podnijeću krivične prijave protiv onih koji iznosne laži i neistine o meni

Obavještavam javnost, da saopštenje koje je objavljeno danas na portalu Vijesti, a u vezi sa navodnom utajom poreza, predstavlja još jednu u nizu laži i spinovanje neistina na moj račun, rekla je Snežana Kuč, članica GO DPS-a i odbornica te partije u SO Budva.


Foto: DPS

Saopštenje prenosimo integralno:

Krivična prijava koja je protiv mene podnesena krajem januara 2021. godine, podmukli je pokušaj pojedinaca iz Poreske uprave i Uprave policije, da kroz političko podmetanje napreduju u službi, a sve u sprezi sa novinarom Vijesti Vukom Lajovićem i Nemanjom Vukotićem protiv kojih ću podnijeti krivične prijave zbog udruživanja i iznošenja grubih neistina i gnusnih laži, u cilju moje lične i profesionalne diskreditacije.

Preduzeće čiji sam bila vlasnik nije utajilo nikakav porez, već je uredno izvršavalo knjigovodstvene i sve druge obaveze, i iste izmirivalo u skladu sa zakonom. Ova činjenica je konstatovana zapisnikom policijskog inspektora, pred kojim sam blagovremeno dala izjavu i priložila original uplatnice poreza i listing Poreske uprave na kojem se jasno vidi da su porezi i doprinosi izmireni, sa pretplatom od 462,00 eur. Posjedujem i zapisnik poreskog inspektora gdje prije zatvaranja preduzeća piše “da je pravno lice u svemu postupalo u skladu sa zakonskim propisima, jer se svi ulazni i izlazni računi odnose na poslovne svrhe i pravilno su primijenjene poreske stope...”.

Da dalje ne zamaram javnost, na kraju želim da obavijestim zainteresovane da ću protiv svih organizatora ove hajke podnijeti krivične prijave a ovim putem im poručujem da se više ne igraju mojim imenom i prezimenom, i da prestanu da iznose gnusne neistine.