19-10-2018

"Luštica Bay sajam jesenjih boja" održaće se krajem mjeseca u Marina naselju

Cjelodnevna manifestacija "Luštica Bay sajam jesenjih boja" biće održana u subotu, 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz učešće poljoprivrednih proizvođača, učenika osnovnih škola „Branko Brinić“ iz Radovića i „Drago Milović“ iz Tivta, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Kadena.

Manifestacija podrazumijeva promociju knjige, slikarsku koloniju, reviju domaćih delicija, nastup folklora i koncert.

„Osmišljavanje bogatog programa, interesantnog kako posjetiocima tako i stanovništvu iz našeg okruženja je u našem fokusu. Želimo da svi uživaju u Luštici Bay, njenoj ponudi, pejzažu, i događajima koje ima da ponudi“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga „Luštica Development“.Na „Jesenjoj trpezi“, u okviru festivala, domaće gastronomske specijalitet predstaviće tivatski te proizvođači iz Nikšića, okupljeni u Agro klasteru.

Ljubitelji jesenjeg pejzaža u mediteranskoj atmosferi moći će da uživaju u bojama ovog godišnjeg doba koje će na platnima tokom slikarske kolonije „Nijanse jeseni“ naslikati učenici dvije osnovne škole i srednjoškolskog centra iz Tivta.
Radovi učesnika kolonije će biti prikazani tokom izložbe povodom Dana Opštine Tivat, 21. novembra.

Mališani iz Radovića, okupljeni u kulturno-umjetničkom centru „Kadena“ prirediće reviju folklornih igara a koncert „Bluz na promenadi“ izvešće kotorska bluz grupa Light Under the Black Mountain.

"Luštica Bay sajam jesenjih boja" počeće promocijom knjige "Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja", dr Ilije Morica. Radi se o pionirskom istraživačkom poduhvatu koji na jasan teorijsko-metodološki, sistematičan i originalan način, kroz prizmu marketing filozifije, pristupa problematici razvoja ruralnog turizma.

Autor pri tome uzima u razmatranje potrebe i želje turističke tražnje, specifičnosti Crne Gore kao turističke destinacije, uslove života i privređivanja u ruralnim područjima, specifičnosti ruralno-turističkog biznisa i globalne trendove na turističkom tržištu.