22-09-2015

Studije počele za 3.800 brucoša

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) juče je počela nova studijska godina za oko 22.000 visokoškolaca, od čega je oko 3.800 brucoša. Na većini fakulteta organizovani su svečani prijemi za nove studente.

Studije počele za 3.800 brucoša | Radio Televizija Budva

Dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću Goran Barović pozdravljajući brucoše je kazao da je ove godine upisano 630 studenata, koji će nastavu pohađagti na petnaest studijskih programa.

"Lideri smo među fakultetima, zato što smo skoro proslavili 50 godina postojanja, što nas svrstava na mjesto najstarije visokoškolske ustanovs u Crnoj Gori koja se bavi obrazovanjem nastavnog kadra. U toku je nova segmentacija, jer je već zanočelo odvajanje filološke grupe predmeta u samostalni Filološki fakultet, koji će svoj rad nastaviti pod ovim krovom. Naša tradicija je toliko duga, da danas skoro da nema škole u Crnoj Gori a da joj okosnicu nastavnog kadra ne čine upravo nekadašnji studenti ovog fakulteta", kazao je Barović.

On je poručio brucošima da od njih očekuje trud i zalaganje.

"Mi ćemo ono što znamo podijeliti sa vama, ono što već donosite sa sobom iz prethodnog školovanja nadograditi i od vas učiniti intelektualce vrijedne pažnje", dodao je Barović.