24-03-2015

39. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 9. Sajam umjetnina – Art Expo

39. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i  9. Sajam umjetnina – Art Expo | Radio Televizija Budva

Na Jadranskom sajmu će se od 25. do 29. marta održati 39. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 9. Sajam umjetnina – Art Expo.

Planirani kapaciteti izložbe su popunjeni. Posjetioci i zainteresovani kupci imaće priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i inovacijama u industriji namještaja. Manifestacija i dalje unapređuje ključno obilježje – raznovrsnost ponude za opremanje poslovnih i stambenih prostora u širokom rasponu cjenovnih kategorija, predstavljajući za 25% veći broj izlagača u odnosu na prethodno izdanje, iz ukupno devet zemalja.

Sajam je u prethodnom periodu prepoznat kao kvalitetna platforma za snažne prodajne akcije uoči ljetnje turističke sezone, kako kod posjetilaca, tako i kod učesnika, koji će tokom Sajma nuditi specijalne sajamske popuste. 39. Sajam namještaja je osvježenje u ukupnoj ponudi na tržištu Crne Gore i pokazatelj vitalnosti industrije, pomijerajući težište sa distribucije namještaja velikih serija na prezentaciju dizajna, projektovanja i proizvodnih mogućnosti. Sa 40% novih izlagača, koji na izložbi po prvi put predstavljaju proizvode i usluge iznova se potvrđuje poslovni potencijal sajamske platforme i ostvaruje misija Sajma, koja u kontinuitetu tržištu obezbjeđuje nove proizvode, učesnike, partnere i prilike za internacionalizaciju poslovne saradnje.

Najznačajnija manifestacija u domenu drvne industrije služi i afirmaciji strateških pravaca razvoja eksploatacije i prerade drveta u Crnoj Gori, kroz prezentaciju dostignutih rezultata, planova i aktivnosti nadležnih institucija. Pokrovitelj 39. Sajma namještaja je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U okviru Programa manifestacije održaće se XII sjednica odbora udruženja šumarstva, drvne i papirne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti u organizaciji Privredne Komore CG, i Okrugli sto u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Posjetioci će učešćem u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priprema u saradnji sa učesnicima biti u prilici da osvoje neku od vrijednih nagrada, a za najbolji izlagački nastup biće dodijeljeno tradicionalno priznanje Jadranskog sajma EXPO TROPHY.
Svečano otvaranje zakazano je za srijedu, 25. mart sa početkom u 11 časova.