24-04-2014

50 novinara iz Rusije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

U okviru intezivirane promocije na tržištu Rusije, u pravcu minimiziranja eventualnih negativnih efekata ukrajinske krize na posjetu ruskih turista Crnoj Gori, Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa ruskim ogrankom vodećeg svjetskog turoperatora TUI, organizovala je boravak studijske grupe predstavnika ruskih medija u našoj zemlji, u periodu od 23-28. aprila.

50 novinara iz Rusije u studijskoj posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

„TUI Rusija“ je okupio 50 predstavnika najuticajnijih ruskih medija različitih profila: novinske agencije, dnevne novine, lifestyle magazine, magazine i veb sajtove specijalizovane za putovanja, kao i blogere koji su poznati kao lideri po pitanju uticaja na stavove turista, između ostalog i putem društvenih mreža. Ovo je ujedno i najbrojnija, do sada, studijska grupa sa tog tržišta.

Kao uvod u petodnevnu posjetu, juče je, u hotelu „Splendid Conference & Spa Resort“, upriličen koktel dobrodošlice, u okviru kojeg su ruske novinare pozdravili državni sekretar za turizam Predrag Jelušić i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Predstavnici ruskih medija borave u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, a tokom posjete obići će Cetinje, Kotor, Perast, Tivat i marinu Porto Montenegro, te Bar, Ulcinj, Kolašin i nacionalne parkove Biogradska gora i Skadarsko jezero.

Ova studijska posjeta organizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Ulcinja, Bara, kompanija „Porto Montenegro“, „Montenegro Stars“ i „Budvanska rivijera“ i turističke agencije Gulliver iz Budve, koja je partner turoperatora TUI Rusija.

TUI kompanija organizuje turistička putovanja širom svijeta preko 30 godina. Ovaj brend je postao sinonim za sigurnost i visoki kvalitet usluge u međunarodnom turizmu, a godišnje pruža turističke usluge za preko 32 miliona ljudi, iz 25 zemalja. Pored toga, ova kompanija upravlja flotom od 140 aviona u Evropi. Zvanično je nosilac međunarodne nagrade World Travel Awards za najboljeg turoperatora u Evropi.

U Rusiji pod brendom TUI posluje više od 500 turističkih agencija, te je saradnja sa istim od velikog značaja za pozicioniranje Crne Gore kao turističke destinacije na tom tržištu.

Cilj posjete jeste da se ruski novinari upoznaju sa prirodnim ljepotama naše zemlje, kvalitetom turističe ponude, razvojnim projektima, ali i sa gostoprimstvom domaćeg stanovništva, prijateljskim odnosom prema građanima Rusije koji ovdje imaju svoj dom, kao i prema onima koji u sve većem broju biraju Crnu Goru za svoju destinaciju za odmor.