15-08-2022

Adžić: Komisija će ispitati postupanje policije na Cetinju

Ministarstvo unutrašnjih poslova će formirati Komisiju koja ce detaljno ispitivati svaki korak koji je policija preduzimala u odnosu na tragični događaj na Cetinju, u kome je Vuk Borilović ubio 10 osoba, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u Jutarnjem programu TVCG.


Foto: MUP

"Mnogo je dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, svi ljudi koji su bili na licu mjesta moći će da posvjedoče o tome ko je kako postupao. Naši organi unutar Uprave policije i MUP-a ispitivaće postupanje pripadnika policije", kazao je Adžić.

Dodaje da ima utisak da se u javnosti nepravedno izbjegava činjenica da je jedan policajac samo pukom srećom izbjegao smrt.

Govoreći o Nenu Kaluđeroviću koji je u javnosti pominjan kao osoba koja je lišila života Borilovića, a koji se juče odazvao na poziv Tužilaštva i nakon saslušanja je pušten, Adžić je kazao da u ovakvoj situaciji, kada je, kako se navodi, spriječio krvavi pir ne bi trebalo da odgovara.

"Pozdravljam reagovanje Tužilaštva u odnosu na saslušanje Kaluđerovića. Bilo ko ko u situaciji kada osoba nasumično ubija odreaguje, mislim da ne bi trebalo da odgovara", kazao je Adžić.

Dodao je da je svima jasno koliko je Kaluđerović hrabar, ali da njegovu hrabrost ne mora niko isticati preko društvenih mreža.

"Etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo pa čak i u ovim okolnostima, mislim da nije opravdano, jer mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica biti izjašnjenje samopg Kaluđerovića da je on to uradio", kazao je Adžić.


(Portal RTCG)