16-05-2023

Aerodromi ne blokiraju Air Montenegro, bilježimo rekordne brojke

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić kaže da nije istina da su Aerodromi Crne Gore blokirali Air Montenegro. Dobardžić je istakao da je predsezona odlična i da se bilježe rekordne brojke. Odustajanje od projekta aerodroma u Beranama za njega bi bila loša poruka i za investitore i za građane sjevera.

Aerodromi ne blokiraju Air Montenegro, bilježimo rekordne brojke | Radio Televizija Budva

Fozo: Arhiva

Mediji su spekulisali da Aerodromi blokiraju tri linije kompanije Air Montenegro za Tel Aviv, Lion i Nant.

"To se apsolutno ne dešava. Mi smo imali odličnu saradnju. Prošle godine se dešavalo da jedan avion To Montenegro ispada iz saobraćaja i tada su Aerodromi Crne Gore njima maksimalno izlazili u susret", kazao je on.

Kada je riječ o radnom vremenu, ističe da im i više izlaze u susret nego što su obavezni.

"Mi smo serviseri pri dolasku svih turista", kaže Dobardžić.

On je kazao da termini letova za Tel Aviv, Lion i Nant i nakon ponoći pokazuju da Aerodromi ne vrše nikakvu blokadu nacionalne avio kompanije.

"To može samo da bude senzacionalistička vijest i ta informacija nije istinita", rekao je on.

Ipak, naveo je da postoji jedan problem.

"Neki novi let koji je tražen iz Izraela, oni imaju problem sa dobijanjem slotova u Tel Avivu i ja razumijem da nijesu umogućnosti da dobiju slot za vrijeme leta koje njima odgovara, a da se uklope u naše radno vrijeme. Nadam se da će se to riješiti, a što se tiče letova koji su već uspostavljeni nema nikakvih problema", rekao je on.

Dobardžić ističe da je predsezona odlična i da se bilježe rekordne brojke.

"Iznenadili su nas zimski, odnosno suvi mjeseci i mi smo tu napravili brojke koje su zaista fascinantne", kazao je on.

Aerodrom Podgorica bilježi posebno dobre rezultate.

"Od 1. januara2023. do 7. maja opslužili smo oko 508 hiljada putnika, što je 13 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a 60 odsto više u odnosu na prethodnu. Što se tiče aerodroma u Tivtu, situacija je zbog geopolitičke situacije u Evropi je slabija, ali ne drastično kao prethodne godine. Tu bilježimo oporavak. Imamo preko 100 hiljada letova za prva četiri mjeseca i on je na nivou od 73 odsto od 2019. Neće dostići 2019. ali će oporavak biti veći", kazao je on.

Poručio je da će bi aerodrom u Beranama otvorio mnoge mogućnosti i donio benefite i sjeveru i cijeloj zemlji.

"Lično smatram da bi odustajanje od tog projekta poslalo lošu poruku i investitorima i građanima sjevera", rekao je on.

Dobardžić je kazao da dojava bombe tokom vikenda na Aerodromu u Podgorici bilo neprijatno iskustvo, ali da se saobraćaj odvijao nesmetano.

(RTCG)