27-04-2023

Akcija budvanske policije i UPC: Uhapšen osumnjičeni za utaju poreza

Budvanska policija je u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina nakon višemjesečnih aktivnosti realizovala predmet „STAN“ u sklopu kojeg je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv Ž.N. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su kazali iz Uprave policije, Ž.N je, kako se sumnja, kao fizičko lice ostvario prihod od prodaje nepokretnosti u iznosu od 416.900 eura u periodu od oktobra 2020. do februara ove godine.

"U namjeri da potpuno izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost nije prijavio zakonito stečeni prihod odnosno predmete i druge činjenice koje su od uticaja za utvrđivanje poreskih obaveza.
To je učinio na način što je, kao investitor vršio izgradnju stambenih jedinica za prodaju na tržištu i po osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti izvršio prodaju stanova na objektu površine 739,55m2, na koji način je izbjegao plaćanje poreza u iznosu od 58.256 eura te tako oštetio budžet Crne Gore. Po nalogu nadležnog tužioca osumnjičeni Ž.N. je lišen slobode.