07-06-2023

Aleksa i Dritan na Žabljaku: Ono što je nelegalno stečeno, biće oduzeto, ide direktno u Fond pravde

Autobus hrabrosti sa Aleksom i Dritanom je stigao do Žabljaka. Ponosni i hrabri Žabljačani su pobjedničku koaliciju "Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !" dočekali u domaćinskoj atmosferi i sa liderima razgovarali o budućnosti te opštine.

Aleksa i Dritan na Žabljaku: Ono što je nelegalno stečeno, biće oduzeto, ide direktno u Fond pravde | Radio Televizija Budva


Bečić je prisutnima objasnio zbog čega je dobro kada smo ujedinjeni i kada smo složni, jer nijedan čovjek ne može sam ništa uraditi.

"Zbog toga smo se mi udružili, jer što nas je više, ali nas koji imamo zdrave ideje, koji iskreno vjerujemo u bolje sjutra i u pomirenje i u ekonomski napredak i u pravnu državu i što smo pokazali za ove dvije i po godine, što smo mi jači, što smo mi složniji, što nas je više, to je mafiji teže i to je kriminalcima teže, a to je Crnoj Gori bolje i to je narodu bolje i to su pokazale ove dvije i po godine", ističe on.

Bečić je naglasio da Crna Gora istinski napredak u ekonomskom razvoju može postići samo ukoliko ima radničku klasu, prema kojoj se ophodi dostojanstveno.

,,Ne smije više ni jedan radnik u Crnoj Gori biti diskriminisan, neka znaju naši privatnici. Ima ih mnogo koji su pošteni, koji su zdravi i njima ćemo pomoći, ali ima i onih drugih koji su ugnjetavali crnogorske radnike. Neka znaju da ćemo doći, kao što ćemo da dođemo do kraja crnogorske mafije, tako ćemo da dođemo i da kontrolišemo one koji su unižavali dostojanstvo crnogorskih radnika. Moraće da se prebroje slobodni dani i dani godišnjeg odmora i da vidimo koliko ko prima, eventualno "na ruke", koliko na računu, koliko se uplaćuje poreza i doprinosa. Moraće da se vrati dostojanstvo crnogorskog radnika. Bez radničke klase nema Crne Gore.

Spremili smo projekat i da damo finansijsku podršku onim radnicima, gubitnicima tranzicije, koji nijesu dobili otpremnine. Ispravili smo nepravdu premo rudarsko-metalurškom sektoru u prethodne dvije godine, ali nijesmo prema mnogim drugim radnicima na sjeveru, ali i to ćemo da riješimo", naglašava Bečić.

Nosilac izborne liste i lider Demokratske Crne Gore, pozvao je građane da pomognu u najtežoj borbi od koje zavisi budućnost cijele Crne Gore.

,,Pozivam vas da nam pomognete u najtežoj borbi i u najtežoj bici. Tu borbu kao što vidite neće niko drugi da vodi, nama su je prepustili, sigurno zato što je "laka i jednostavna". Niti je laka, niti je jednostavna, niti je popularna, a to je borba protiv kriminala i korupcije. Ali mi smo to uzeli od početka. Nama i vama to pripada. Žestoko smo ih ranili, ali oni kada su ranjeni znaju biti najopasniji, zato ih moramo dokrajčiti., prosto i narodski rečeno!"

Bečić je takođe istakao da se formira Fond pravde i da će nelegalno stečen novac ići narodu Crne Gore.

,,Ono što je nelegalno stečeno, biće oduzeto, ide direktno u Fond pravde, Fond za upravljanje nelegalno stečenom imovinom i iz toga fonda ide osjetljivim kategorijama društva. Ide narodu Crne Gore. Ide onima kojima je najpotrebnije. I tu se zaustaviti nećemo", zaključuje on.

,,Napravićemo jaku stabilnu vladu, koja može da nastavi putem obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom, vraćanja javnih dobara građankama i građanima Crne Gore, uvećanja zarada, penzija i socijalnih davanja, i novih investicija, u infrastrukturu naročito“, saopštio je lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović.

On je naveo da je velika nepravda učinjena Žabljaku u proteklim godinama. ,,Ubijeđen sam da sa razvojem turističke privrede na pravilan način, sa izgradnjom hotela visoke kategorije, sa uspostavljanjem kvalitetne infrastrukture na ski centru koja će da funkcioniše ne samo u zimskim mjesecima, već i ljeti. Žabljak ima idealne uslove za ono što planiramo da uradimo kroz kampanju Turistička Crna Gora 365. To će značiti da će tokom čitave godini biti konstantan priliv gostiju, kako iz inostranstva, tako i iz regiona“.

Istakao je i da naredna Vlada mora da riješi nekoliko infrastrukturnih pitanja i da su u te svrhe već obezbijeđena sredstva.

,,Žabljak može odmah da računa na milion eura novčane pomoći u okviru podrške opštinama na sjeveru iz Programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore. Građani sa svojim projektima mogu sjutra da dođu i predstave svoje ideje“.

Abazović je naveo da će i u narednom periodu fokus biti na Žabljak i na njegove prirodne ljepote.

,,Prirodna bogatstva ovog dijela Crne Gore su unikat i zajednički, mislim da u jednoj atmosferi koja je sve bolja i bolja, možemo postići velike stvari. Budućnost treba da gradimo na zajedništvu, na poštenju, časnom radu i da dođemo do ozbiljnih rezultata i za Žabljak i za Crnu Goru“, zaključio je on.

Prisutnima se takođe obratio i Darko Šljivančanin, potpredsjednik Opštine Žabljak, koji je istakao da je velika čast biti sa hrabrim ljudima koji su donijeli promjene u društvu.

"Čast je danas pod Durmitorom biti sa ovim hrabrim ljudima koji su 30. avgusta donijeli promjene u Crnoj Gori. Ali sva je sreća, pa se nijesu zasustavili samo na tim promjenama, nego su nam u prethodne dvije i po godine povećali i plate i penzije, uveli dječije dodatke i obezbijedili svim osnovcima besplatne udžbenike. A i ono što svi mi iskreno najviše volimo da vidimo i čujemo, krenuli su u obračun sa kriminalom", ističe on i zaključuje da nema buduće Vlade bez Demokrata i URE, jer samo sa ljudima iz ove koalicije i Aleksom na čelu i Žabljak i Crna Gora mogu očekivati napredak.